Достъпът до парка "Росенец", в който се намира лятната резиденция,

...
Достъпът до парка "Росенец", в който се намира лятната резиденция,
Коментари Харесай

Забраниха достъпа до морските сараи на Доган по море

Достъпът до парка "Росенец ", в който се намира лятната резиденция, обвързвана с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, е неразрешен и по вода. Това оповестява профилираният уебсайт за морско дело "Maritime ", базирайки се на оповестено предизвестие до мореплавателите (NAVIM). Подробности се чакат по-късно, тъй като достъпът до уеб страницата сега е стеснен, евентуално поради огромен интерес към информацията.

В четвъртък Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на районното развиване и благоустройството (МРРБ), министъра на околната среда и водите (МОСВ), министъра на туризма (МТ) и началника на Дирекцията за народен и строителен надзор да извършат незабавни инспекции на място и по документи на плануваните и осъществени градежи в парк „ Росенец “ край гр. Бургас.

Проверката е разпоредена след случая с водача на "Да България " Христо Иванов и негови доближени, при който охранители от НСО препречиха пътя им до плажа. Покрай акцията се разбра, че достъп до лятната резиденция на Доган има единствено по вода или по частен път, препречен от преграда. Според изказванията на Иванов, основани на кадастрална карта, дребният плаж, на който се стигна до пререканията с охранителите, продължава да е обществена държавна благосъстоятелност и всеки български жител би трябвало да има достъп до него.

В сряда президентът Румен Радев направи публично изказване, с което удостовери, че охранителите са чиновници на НСО. Радев акцентира, че съгласно него депутатът Делян Пеевски и почетният ръководител на партията Ахмед Доган не би трябвало да бъдат охранявани от НСО.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР