Доста често правим грешката да почистваме някакви неща, изливайки ги ...

Доста често правим грешката да почистваме някакви неща, изливайки ги

Не изсипвайте ТЕЗИ неща в канала, защото ще имате нужда от водопроводчик

Доста постоянно правим грешката да почистваме някакви неща, изливайки ги непосредствено в канала. Има такива макар че , които не би трябвало да се озовават там, тъй като могат да го запушат и да ни докарат главоболия. Дори може да се стигне до потребност от ремонт, която изисква време, средства и старания . За да не се стига до такава степен , не изсипвайте тези неща в канала.

Утайка от кафе – тя е гъста и колкото и вода да сложите, отново може да запуши канала. Внимавайте, когато измивате чашата си с кафе или цедката от кафемашината. По-добре събирайте утайката в обособен резервоар или бурканче. Всъщност от нея можете да си направите чудесна пилинг маска за лице, тъй че за какво въобще ще я изхвърляте. Все отново , направите ли го – гледайте да не е в канала.

Брашно – то е суха съставна част , която просто може да запуши канала. Ето за какво , в случай че ви е останало такова от паниране да вземем за пример , го изхвърлете в коша за отпадък . То няма да се разтече, тъй че няма смисъл да задръствате канала с него.

Животински мазнини – в случай че сте готвили месо на тиган под каквато и да е форма – пържола, салам, шунка и други, онова, което правите, е да изсипете остатъчната лой в канала и да го накиснете, с цел да се измие след това по- просто . Мазнината макар че се охлажда, до момента в който тече през канала и може да се втвърди и да го запуши. За да си спестите това, излейте мазнината в буркан и след това в коша.

Зехтин – тази лой също не би трябвало да стига до канала. Също се втвърдява и може да докара до наслагвания в канала. Ще се наложи да извикате водопроводчик, с цел да оправи казуса , който сами ще аргументите по толкова безразсъден метод . Предотвратете казус от този вид просто – като елементарно не изхвърляте зехтина в канала.

Ориз – както той, по този начин и другите тестени артикули , увеличават размера си в контакт с вода и могат бързо да запушат канала. Внимавайте, когато миете ориза или когато ви остане малко в чинията и желаете да го изхвърлите. По-добре се ориентирайте към кошчето за отпадък .

Кости – никога не изхвърляйте малки или по- огромни костици в канала. Съберете ги, сложете ги в салфетка или кесия и изхвърлете в коша. В противоположен случай те елементарно ще запушат канала и да раздерат тръбата. Независимо наистина ли става дума от кости от месо или риба, по-добре ги съберете на едно място и ги изхвърлете в кошчето. Така ще се застраховате от запушвания на канала.

Източник: actualno.com