Доста често правим грешката да почистваме някакви неща, изливайки ги

...
Доста често правим грешката да почистваме някакви неща, изливайки ги
Коментари Харесай

Не изсипвайте ТЕЗИ неща в канала, защото ще имате нужда от водопроводчик

Доста постоянно вършим грешката да почистваме някакви неща, изливайки ги непосредствено в канала. Има такива обаче, които не би трябвало да се озовават там, тъй като могат да го запушат и да ни докарат главоболия. Дори може да се стигне до потребност от ремонт, която изисква време, средства и старания. За да не се стига до такава степен, не изсипвайте тези неща в канала.

Утайка от кафе – тя е гъста и колкото и вода да сложите, отново може да запуши канала. Внимавайте, когато измивате чашата си с кафе или цедката от кафемашината. По-добре събирайте утайката в обособен резервоар или бурканче. Всъщност от нея можете да си извършите чудесна пилинг маска за лице, тъй че за какво въобще ще я изхвърляте. Все отново, извършите ли го – гледайте да не е в канала.

Брашно – то е суха съставна част, която елементарно може да запуши канала. Ето за какво, в случай че ви е останало такова от паниране да вземем за пример, го изхвърлете в коша за отпадък. То няма да се разтече, тъй че няма смисъл да задръствате канала с него.

Животински мазнини – в случай че сте готвили месо на тиган под каквато и да е форма – пържола, колбас, шунка и други, това, което вършиме, е да изсипете остатъчната лой в канала и да го накиснете, с цел да се измие след това по-лесно. Мазнината обаче се охлажда, до момента в който тече през канала и може да се втвърди и да го запуши. За да си спестите това, излейте мазнината в буркан и след това в коша.

Зехтин – тази лой също не би трябвало да стига до канала. Също се втвърдява и може да докара до наслагвания в канала. Ще се наложи да извикате водопроводчик, с цел да оправи казуса, който сами ще аргументите по толкоз безразсъден метод. Предотвратете проблем от този вид елементарно – като просто не изхвърляте зехтина в канала.

Ориз – както той, по този начин и другите тестени артикули, усилват размера си в контакт с вода и могат бързо да запушат канала. Внимавайте, когато миете ориза или когато ви остане малко в чинията и желаете да го изхвърлите. По-добре се ориентирайте към кошчето за отпадък.

Кости – никога не изхвърляйте дребни или по-големи костици в канала. Съберете ги, сложете ги в салфетка или торбичка и изхвърлете в коша. В противоположен случай те просто ще запушат канала и да раздерат тръбата. Независимо дали става дума от кости от месо или риба, по-добре ги съберете на едно място и ги изхвърлете в кошчето. Така ще се застраховате от запушвания на канала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР