Доста често, независимо от сезона и местоживеенето, хората по света

...
Доста често, независимо от сезона и местоживеенето, хората по света
Коментари Харесай

Кривото огледало на детската красота

Доста постоянно, без значение от сезона и местоживеенето, хората по света научават за " триумфа " на следващото дете, спечелило градски, регионален, народен или интернационален конкурс за хубост. Но отношението на обществото към купите " Мини мис " или " Мини мистър " въобще не е еднопосочно и даже е полярно.

Състезателният дух е характерен на хората от незапомнени времена. Възрастните се надпреварват във всичко и на всички места. Но когато го вършат невръстни малчугани, изключително - кое от тях е по-красиво, приятната на пръв взор панорама след по-дълбоко анализиране на протичащото се последователно се трансформира в метафора на кривото огледало на действителността.

Замислени като почтени и доброжелателни демонстрации на способности, умения и гении, детски състезания за хубост се трансфораха в жестоки гладиаторски борби, където свърхамбициозни майки, за които визията е над всичко останало, освен ограбват най-хубавите първи години от живота на дъщерите и синовете си, само че и осакатяват тяхната душeвност. " Явявайки се на сходни надпревари, девойките каляват характера си ", уверени са някои родители. " Лишават дребните от същинско нехайно детство ", сигнализират експерти. Антагонизмът и тук е много блестящо изразен. Нека обаче надникнем зад кулисите на сходни съревнования, които се трансфораха в бизнес за милиони.

За да може отрочето им да покаже какъв брой е прелестно, родителите би трябвало надълбоко да бръкнат в портмонето си. Нали не мислите, че е изцяло гратис дефилето по подиума, където невръстни красав(и)ци са оглеждани от глава до пети от " експертно жури "? Организаторите на тези събития твърдят, че с желаните такси за присъединяване в състезанията се покриват разноските за наема на залата, за озвучаването, за декорите, за подаръците за децата, за короната и така нататък

Също по този начин е належащо детето да има няколко тоалета, постанова се да се направи прическа, грим, маникюр и педикюр даже. Както и да се научи съкровището да " върви вярно " - според условията на тези мероприятия. За да поклаща бедра, да върти задни елементи, да се усмихва лъчезарно, само че не и вулгарно, както и да стрелка с очи съгласно условията, отново се заплащат немалки суми на професионални модели и хореографи. И още нещо: в случай че някой прекомерно ненагледен богат баща е заречен на щерка си, че ще завоюва короната, бъдете сигурни - той ще й я купи. Ако пък се съмнявате дали това е тъкмо по този начин, обърнете внимание на победителките на тези надпревари. Често купата се присъжда на прелестно изглеждащи, само че с нищо неизпъкващи деца. Докато същински красивите, чаровните и даровити девойки и момчета недоумяващо крият сълзите си.

Колкото и да се кълнат майките на участниците в такива състезания, че на малчуганите доста им харесва да се явяват в конкуренциите по красота, няма по какъв начин това да е истина. Понеже едвам проходили и проговорили, децата на тази блага възраст освен не осъзнават какво им се случва, само че не могат и да вземат независими решения по каквито и да било въпроси, камо ли по отношение на избора - да бъдат приети за по-по-най-красиви или просто да изживеят прелестните си години по най-естествения метод. Преди да навършат пълноправие, когато (поне формално) им се дава свободата да вършат това, което в действителност харесват, представителите на идващото потомство по всякакъв начин, ненапълно подсъзнателно, се пробват освен да получат утвърждението на родителите си, само че желаят да се убедят, че са обичани.

Наблюдава се и още нещо много любопитно: постоянно тези съревнования притеглят вниманието на някогашни модели, актриси и певици, които не са могли да реализират кой знае какви триумфи в кариерата, и виждат в децата си късмет да въплътят фантазиите си. Психолозите също са безапелационни по въпроса - професионално осъществените и задоволените от постигнатото хора няма да отделят толкоз време и внимание за такива събития.

Цената на безумието

Съвременните детски състезания за хубост нямат нищо общо с някои показа що е чиста почтена красота, визираща естествени спретнати и сресани момчета в къси панталонки и момиченца с дълги мигли и плитки, облечени в кокетни благи роклички на цветя. Съзнателно или не родителите вършат и невъзможното дъщерите и синовете им да наподобяват като умалено копие на възрастните. Обличат ги в искрено нелепи тоалети, употребяват тонове грим, пръскат тяхната нежна кожа с автобронзанти, поставят в косите им екстеншъни и така нататък А в случай че, не дай Бог, на детето му падне млечно зъбче, карат го да прикрие " дефекта " със специфични ченета или брекети. Дори подлагат невръстните претенденти за купата на непоколебим хранителен режим, пред който елементарните диети наподобяват като приказка.

Някои обаче прекрачват границата и на това безумство. В Съединени американски щати неотдавна е избухнал скандал, провокиран от разкритието, че една от майките, работила като козметик, даже е инжектирала ботокс на 8-годишната си щерка. И единствено откакто е била застрашена да я лишат от наставнически права, дамата се е заклела, че повече в никакъв случай няма намерения даже да записва дребната на състезания за хубост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР