Доста безумна ситуация ще се разиграе днес на двубоя от

...
Доста безумна ситуация ще се разиграе днес на двубоя от
Коментари Харесай

Коморските острови излизат с полеви играч като вратар в осминафинала срещу Камерун

Доста безумна обстановка ще се разиграе през днешния ден на дуела от осминафиналите в шампионата за Купата на африканските народи. Сензацията в шампионата Коморските острови, които за първи път в историята си ще играят на елиминациите в шампионата ще излязат с полеви състезател на вратата в мача против Камерун.

Сутринта имаше индикации, че рецесията ще бъде решена, откакто стражът Али Ахамада, който бе под карантина, въпреки всичко е дал негативна проба на последния тест за COVID-19 и се очакваше да стартира довечера В последна сметка обаче 30-годишният вратар не е извършил наложителния протокол, тъй че няма право да играе в днешния дуел. Останалите двама вратари – Салим Бен Боина и Мояд Усейни също са звън сметките. Първият е контузен, а вторият също е инфектиран.
От африканската футболна федерация не разрешиха да бъде картотекиран в допълнение нов вратар, а разпоредбите са, че един тим може да стартира срещата в случай че има 11 здрави играчи, без значение дали измежду тях има вратар. Така за следващ път ще се случи много безумна обстановка. Вече няколко пъти имаше сходни случаи, а се стигна и до миг, при който в Португалия тим излезе с 9 души на терена, само че след две травми на полувремето мачът беше преустановен при резултат 7:0. Двубоят сред Коморските острови и един от любимците в шампионата Камерун е довечера, от 21:00 б.в.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР