Доскошоршият национал с множество успехи зад гърба си и сегашен

...
Доскошоршият национал с множество успехи зад гърба си и сегашен
Коментари Харесай

Как Пазарджик създаде най-успешния модел за мъжки волейбол

Доскошоршият национал с голям брой триумфи зад тила си и настоящ играч на първенеца Хебър (Пазарджик) - Николай Николов гостува в „ Подкаст Марица “, където приказва за " Чудото Хебър ", за какво Пловдив не съумя да го направи, както и по още разнообразни тематики от българския волейбол.

„ И Пловдив, и  Пазарджик са градове с огромни обичаи в мъжкия волейбол. Днес обаче обстановката в двата конкуриращи се в исторически проект прилежащи града е напълно друга. Хебър е новото знамение в българския волейбол и към този момент жъне победи и на европейската сцена, а пловдивският Локомотив на процедура не съществува на картата.

Във ВК Хебър се работи професионално и в това е огромната разлика, твърди Николай Николов.
 ЦСКА шокира първенеца Хебър посред Пазаджик ЦСКА шокира първенеца Хебър посред Пазаджик
„ Не става дума единствено за пари и бюджет, ключът към триумфа е в положителната организация, която в Пазарджик са построили “, споделя Николов. И даде за образец европейски клубове с надалеч по-големи бюджети, само че по-слаба организация от Хебър.

Според него в по-малкия град е по-лесно да популяризираш този спорт и да му осигуриш финансиране, в сравнение с в София или в Пловдив.

„ Подмладяването на националния тим не се направи по верен метод. Има нещо сбъркано и резултатите се виждат “, твърди Николай Николов и пита - за какво от федерацията освободиха  Николай Желязков след три месеца работа, а търпяха Силвано Пранди три години при същите резултати.

Ники обаче е оптимист, че положителните години на българския волейбол ще се върнат, в случай че повече градове поемат по пътя на Пазарджик и влагат в този хубав и обичан на доста генерации спорт.

Николов дефинира като добра концепция основаването на профсъюз на волейболистите у нас, само че счита, че за момента състезателите не са подготвени за тази стъпка.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР