Доскорошният старши-треньор на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален

...
Доскорошният старши-треньор на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален
Коментари Харесай

Иван Петков с втори трофей начело на Прометей

Доскорошният старши-треньор на Марица (Пловдив) и селекционер на женския народен тим Иван Петков завоюва втори трофей с новия си тим украинския Прометей (Камянске).

Воденият от пловдивчанина тим завоюва Купата на Украйна след триумф над Химик (Южни), който завоюва трофея през предишния сезон. Момичетата водени от Иван Петков се постановиха с 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:20) и стопираха хегемонията от седем следващи трофея на Химик в шампионата за Купата. В състава Прометей играе и досегашната капитанка на маричанки Лора Китипова. В щаба е и Николай Касабов, който беше в щаба на Иван Петков и в Марица. Трофеят е исторически, тъй като за първи път тима съумява да завоюва Купата на Украйна.



Това е втори трофей за Иван Петков отпред на Прометей. Преди това той изведе отбора и до Суперкупата на Украйна извоювана още веднъж против Химик (Южни) с 3:2. Този трофей също беше първи в историята на клуба.

За Иван Петков това е 16-ти трофей и 14-ти на клубно равнище. Той донесе шест шампионски трофеи, пет пъти Купа България и един път Суперкупата на България на Марица.

С националния тим Иван Петков изведе националките до купата в Златната Европейска лига и Волейболната Купа на кандидатите, а към този момент има и Купа и Суперкупа с Прометей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР