Доскорошният посланик на България в Москва Бойко Коцев влиза в

...
Доскорошният посланик на България в Москва Бойко Коцев влиза в
Коментари Харесай

Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество

Доскорошният дипломат на България в Москва Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо съдействие. Правителството утвърди през днешния ден кандидатурата на Коцев за член на Управителния съвет на банката с мандат до пет години.

Коцев освободи посланическото място на 5 април, като на негово място бе назначен президентският секретар Атанас Кръстин.

Бойко Коцев е с богата дипломатическа биография и има необятна експертиза, престиж и професионално самопризнание в региона на интернационалните връзки, оповестиха от държавната пресслужба.

В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще взе участие в оперативната активност и ръководството на банката и ще отстоява финансово-икономическите ползи на страната ни.

Международната банка за икономическо съдействие е в развой на промяна за превръщането й в съвременна интернационална банка за развиване, се споделя в известието. Банката обръща изключително внимание на планове в браншове, които генерират напредък и са предпочитани за развиването на стопанските системи на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. В тактиката й за България приоритет е кредитирането в областта на индустрията, селското стопанство, търговията, превоза и банковия бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР