Доскорошният европейски комисар подаде оставка в понеделник, в който взе

...
Доскорошният европейски комисар подаде оставка в понеделник, в който взе
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Мария Габриел

Доскорошният европейски комисар подаде оставка в понеделник, в който взе първия мандат за сформиране на държавно управление от името на ГЕРБ. Габриел изясни, че е направила това, с цел да съблюдава разпоредбите и духа на регламента на Европейската комисия, които постановяват невмешателство във вътрешната политика на страните членки. В същия ден обаче основният прокурор взриви обстановката в страната, като упрекна Бойко Борисов в опит да го смъкна и по този начин скапе съвсем съединената коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, която Габриел трябваше да оглави.В резултат " правилният боец на партията ", както бе кръстена от Politico, се оказа по едно и също време без пост в Брюксел и без изгледи да реализира държавно управление в София. Това няма да е съдбовно за нея, защото макар че Борисов на няколко пъти демонстративно я изостави сама пред камерите, той евентуално ще я номинира за евродепутат от ГЕРБ на идващите избори следващата година.

Доскорошният европейски комисар подаде оставка в понеделник, в който взе първия мандат за сформиране на държавно управление от името на ГЕРБ. Габриел изясни, че е направила това, с цел да съблюдава разпоредбите и духа на регламента на Европейската комисия, които постановяват невмешателство във вътрешната политика на страните членки. В същия ден обаче основният прокурор взриви обстановката в страната, като упрекна Бойко Борисов в опит да го смъкна и по този начин скапе съвсем съединената коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, която Габриел трябваше да оглави.

В резултат " правилният боец на партията ", както бе кръстена от Politico, се оказа по едно и също време без пост в Брюксел и без изгледи да реализира държавно управление в София. Това няма да е съдбовно за нея, защото макар че Борисов на няколко пъти демонстративно я изостави сама пред камерите, той евентуално ще я номинира за евродепутат от ГЕРБ на идващите избори следващата година.
Свързани публикации България още веднъж е без комисар след оставката на Габриел 15 май 2023, 18:10 Танц с мандати: ориста на възможен кабинет " Габриел " се оплете в тънки сметки 15 май 2023, 06:28
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР