Досегашният ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предаде днес на

...
Досегашният ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предаде днес на
Коментари Харесай

Юнкер, на раздяла: Всяко сбогуване е една малка смърт

Досегашният началник на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през днешния ден на своя правоприемник Урсула фон дер Лайен звънеца на ръководителя на институцията.

" Когато станах ръководител, ми дадоха този звънец, с цел да преустановявам изявления, по-дълги от три минути. Всички изявления бяха над три минути, този звънец не прави работа ", пошегува се той.

Юнкер добави, че всяко прощаване е една дребна гибел и призна, че през днешния ден е тъжен. По неговите думи председателският пост в Европейска комисия е най-важният въобще в Европейски Съюз.

Фон дер Лайен уточни, че се постанова да " догони " Юнкер освен с възприятието му за комизъм. Тя прикани Юнкер да не лишава Европа от препоръки. " Никой не се е грижил за Европа толкоз, колкото теб, нееднократно реализира невъзможното ", добави тя. Фон дер Лайен означи договарянията на Юнкер с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и предотвратяването на нови мита върху изнасяните европейски артикули. Всички ти изискуем голяма признателност за това, сподели тя.

" В началото на церемонията в централата на Европейска комисия на стената с портретите на досегашните ръководители бе сложена и фотография на Юнкер. Това е стената на великите европейци и ти си един от тях ", обърна се към своя предходник Урсула фон дер Лайен.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР