Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) запазва

...
Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) запазва
Коментари Харесай

Елен Герджиков е новият - стар председател на Столичния общински съвет

Досегашният ръководител на Столичния общински съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) резервира поста си и в сегашния. Това стана факт през днешния ден при първото събиране на новия състав на локалния парламент.

При скрито гласоподаване той получи 33 гласа от 60 дали своят вот. Волен Сидеров от " Атака " беше единственият общински консултант, който си потегли преди гласуването.

Другият кандидат за ръководител Милка Христова (БСП) завоюва 15 гласа, колкото са и всички съветници от тази партия в общинския съвет. По същия метод Методи Лалов получи гласовете единствено на съветниците от " Демократична България ".

 Йорданка Фандъкова стартира своя трети мандат като кмет на София.
© Юлия Лазарова

Йорданка Фандъкова стартира своя трети мандат като кмет на София.

Елен Герджиков беше определен с гласовете на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили с общо 27 съветника, Вътрешна македонска революционна организация (4 съветници) 1 глас от " Атака " и евентуално поддръжка от самостоятелния Борис Бонев.

Предстои гласоподаване за заместник-председатели на общинския съвет, като претендентите са Борислав Игнатов ( " Демократична България " ), проф. Иво Петров (ГЕРБ-СДС) и Милка Христова )БСП).

 Елен Герджиков е новият - остарял ръководител на Столичния общински съвет
© Юлия Лазарова

Пред " Дневник " Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация сподели, че партията обмисля дали да направи политическа група в общинския съвет. За това са нужни петима души, като тя може да стане факт, в случай че се привлекат представителите на " Атака ". В предходния общински съвет Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " бяха в една група под името обединени патриоти.

Днешното първо съвещание на СОС стартира с клетва на новия-стар кмет Йорданка Фандъкова, районните кметове и общинските съветници.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (477)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР