Досега срещата между двамата лидери се държа в тайна ©

...
Досега срещата между двамата лидери се държа в тайна ©
Коментари Харесай

Ким Чен Ун ще се срещне с лидерите на САЩ и Южна Корея

Досега срещата сред двамата водачи се държа в загадка

© Reuters Tv Още по тематиката
Лидерите на Съединени американски щати и Северна Корея се готвят за първа среща в историята

Тя би довела до понижаване на напрежението сред двете страни и до прекратяването на нуклеарните проби на Пхенян
10 мар 2018
Четиримата конници на атомния апокалипсис

Руският президент Путин загатна какви ще са технологиите, употребявани при възможна нуклеарна война
9 мар 2018 Лидерите на Северна Корея, Съединени американски щати и Южна Корея ще се срещнат до няколко седмици. Това стана ясно от коментар на Ким Чен Ун по време на визитата му в Пекин. Според китайската осведомителна организация " Синхуа " двете срещи на върха ще се проведат в края на април или началото на май.

Посещението на Ким Чен Ун в Китай е по отношение на подобряването на изострените връзки сред двете страни, породени от растящото въздействие на Северна Корея в района, тестването на балистични ракети и нуклеарната стратегия на страната, написа Financial Times. Това е първата задгранична аудиенция на севернокорейския водач от стъпването му на власт през 2011 година

Голямото оживление в района

" Ако Южна Корея и Съединени американски щати отговорят на нашите старания, основат мирна и постоянна атмосфера и по едно и също време подхващат стъпки към реализиране на мир, въпросът с премахването на нуклеарните оръжия на полуострова може да бъде позволен ", разяснява Ким Чен Ун, представен от " Синхуа ".

Според изказване на Белия дом китайското държавно управление е уведомило Вашингтон по отношение на визитата на Ким Чен Ун в Пекин. Брифингът е съдържал и персонално известие до президента Донлад Тръмп. " Считаме това развиване като следващото удостоверение, че акцията ни за оптимален напън основава вярната атмосфера за разговор със Северна Корея ", разясниха още от администрацията на Тръмп.

По-рано през месеца американският президент одобри поканата на Ким Чен Ун за среща, на която да обсъдят предприемането на дейности за " денуклеаризация " и отвод от нуклеарни проби. Неочакваното изказване на Тръмп тормози анализаторите, съгласно които е допустимо водачът на Северна Корея да не съблюдава евентуалните съглашения.

Фотограф: Reuters Tv
В четвъртък Сеул ще посрещне представители на севернокорейския режим, с цел да обсъдят срещата на Ким Чен Ун и президента на Южна Корея Мун Дже Ин. Среща сред двете страни съседки може да постави основите на договорка сред Пхенян и Вашингтон, написа FT. От администрацията на Мун настояват, че чакат идването на китайска делегация, с която да обсъдят тайната среща сред Си Дзинпин и Ким Чен Ун.

" В тези срещи Северна Корея вижда опция да покаже на света, че не е изолирана и че има дипломатически варианти ", разяснява някогашният чиновник на Държавният департамент на Съединени американски щати Минтаро Оба пред Bloomberg. Съединени американски щати и Южна Корея усъвършенстваха съглашението си за свободна търговия

Съединени американски щати и Южна Корея реализираха съглашение да трансформират двустранното съглашение за свободна търговия, оповестява AP. Тръмп беше нарекъл предходното съглашение " палач на работни места ". Вашингтон е издействал уголемен достъп до южнокорейския авто пазар и в това време е осигурила на американските автомобилостроителни компании отбрана от южнокорейския импорт.

Новото съглашение удвоява до 50 хиляди броя на колите, които всеки американски автомобилостроител може да изнася на година за Южна Корея, понижава бюрократичните промени за американските артикули и усилва до 25% митата върху южнокорейските пикапи за 20 години до 2041 година

Съединени американски щати са се споразумели с Южна Корея, че Сеул няма да изисква от американските автомобилни компании да съблюдават южнокорейските екологични стандарти, а ще ги съпоставя с настоящите в Съединени американски щати. Досега колите трябваше да дават отговор и на стандартите на Съединени американски щати, и да подлежат да спомагателни инспекции в Република Корея, разясни представител на администрацията на Белия дом. Очаква се постигнатите промени да бъдат оповестени публично в най-скоро време.

Южна Корея заобикаля новите американски вносни мита върху стоманата от 25%, само че в подмяна се съгласява да одобри квоти, равняващи се на 70% от годишния й износ за Съединени американски щати от 2015 до 2017 година, напомня организацията.
Споразумението за свободна търговия сред Сеул и Вашингтон бе подписано през април 2007 година и влезе в действие през 2012 година По време на предизборната си акция Тръмп подлага на критика този контракт и го дефинира като непочтен и неблагоприятен за Америка, която се била лишила поради него от 100 хиляди работни места.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР