Досега производството на нови автомобили и рециклирането на стари превозни

...
Досега производството на нови автомобили и рециклирането на стари превозни
Коментари Харесай

Кръгова икономика и в автомобилната индустрия

Досега производството на нови коли и преработването на остарели транспортни средства се считаха за разнообразни бизнес посоки. Но и тук времената се трансформират - до неотдавна търговецът на скрап към момента имаше прочут занемарен имидж, само че терминът „ рециклиращ се автомобил “ към този момент звучи като сериозна работа. И когато през днешния ден се приказва за „ кръгова стопанска система “, положителните остарели автоморга и сметище претърпяват ослепително прераждане в името на опазването на климата, дефицита на запаси и обтегнатите вериги за доставки.

Компанията майка на Opel Stellantis също се концентрира върху устойчивостта и кръговата стопанска система, като в това време има намерение да завоюва положителни пари от новото си бизнес звено за кръгова стопанска система. Европейският парламент дефинира кръговата стопанска система като модел на произвеждане и ползване, при който съществуващите материали и артикули се споделят, отдават чартърен, употребяват наново, ремонтират, обновяват и рециклират допустимо най-дълго. Това има за цел да удължи виталния цикъл на продуктите. В резултат на това се чака на процедура отпадъците да бъдат понижени до най-малко.

Според Европейския парламент Евросъюзът създава повече от 2,5 милиарда тона боклуци всяка година. Европейски Съюз желае да наложи ново законодателство за преработване на употребявани материали, което би трябвало да насърчи прехода от линейна към кръгова стопанска система. Кръговата стопанска система е в контрастност с обичайния, линеен стопански модел на „ стопанската система на изхвърляне “. Последният модел обаче работи единствено в случай че са налични огромни количества евтини, елементарно налични материали и сила.

С съветската нападателна война в Украйна стана ясна несъразмерната взаимозависимост на промишленостите в страните от Европейски Съюз от доставки на първични материали от трети страни и евтина сила. Към тези изменени рамкови условия и към проектите на Европейски Съюз за по-нататъшното развиване на европейската кръгова стопанска система като централен дирек на „ Зелената договорка “ на Комисията на Европейски Съюз, както е изразено и в по този начин наречения План за деяние за „ кръгова стопанска система “ на Брюкселската комисия от март 2020 година Stellantis в този момент реагира със своя лична огромна площадка за скрап на площадката Mirafiori в Италия.

Наречен Център за кръгова стопанска система, планът е плануван да отвори порти през 2023 година В бъдеще старите транспортни средства ще бъдат разглобявани там и ремонтирани като аварийни елементи за нова приложимост. Според световния производител на коли, задачата е да се усили оптимално живота на транспортните средства и на аварийните им елементи. Групата желае поредно да връща материали и остарели транспортни средства в индустриалния цикъл, тъй че от тях да могат да се основават нови транспортни средства и артикули.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР