Досега повече от половината държави от ЕС са съобщили на

...
Досега повече от половината държави от ЕС са съобщили на
Коментари Харесай

ЕС блокира €30 милиарда на руски и беларуски олигарси

Досега повече от половината страни от Европейски Съюз са съобщили на Европейската комисия за подхванатите ограничения в отговор на наложените от Европейски Съюз наказания против представители на Русия и Беларус поради войната в Украйна.

Запориранотo имущество e на стойност 29,5 милиарда евро, в това число лодки, вертолети, недвижими парцели и творби на изкуството, на стойност съвсем 6,7 милиарда евро.

Предотвратените преводи са към 196 милиарда евро, показват в известие на комисията.

Работната група на Европейска комисия, която следи използването на глобите, ще има тази седмица среща с представители на Съединени американски щати и Украйна за обезпечаване на интернационално съдействие в тази област. Ще вземат участие ръководителят на американската KleptoCapture Task Force (подразделение на американското министерство на правораздаването на Съединени американски щати - бел. ред.) и почитан представител на прокуратурата на Съединени американски щати.

Една от задачите е да бъде проучена връзката сред имущество, благосъстоятелност на глобените и осъществяването на закононарушения, се отбелязва в известието.
ТЕМА преди 30 минути 404 преди 46 минути 539 преди 2 часа 721
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР