Досега Министерството на вътрешните работи и служебният вицепремиер по сигурността

Досега Министерството на вътрешните работи и служебният вицепремиер по сигурността ...

МВР едва сега научило за заплахите срещу Румен Спецов


Досега Министерството на вътрешните работи и служебният вицепремиер по сигурността Бойко Рашков са били в неведение за заплахите срещу шефа на Националната агенция за приходите Румен Спецов. Това стана ясно от думите на служебния силов министър пред журналисти.

"Аз се виждах днес със Спецов по друг повод. И от него разбрах, че има отправени такива заплахи. Но такива заплахи се отправят и към много други длъжностни лица. Ние ще вземем мерки, разбира се. Ще преценим реалната заплаха и каква е степента. Ако се наложи, ще назначим и охрана", каза Рашков.

Изненадващо е, че именно той в качеството му на вътрешен министър досега не е бил запознат с евентуална заплаха за живота срещу такова високопоставено длъжностно лице като шефа на НАП. В същото време бившият служебен министър на финансите Асен Василев обяви, че в случая със Спецов е имало дори намеса на ДАНС и службите за сигурност на други държави. 

"Аз бях информиран за това, както и ДАНС и международните партнорски служби. Заплахата беше за жената и децата му, слава богу успяхме да отреагираме адекватно", заяви Василев и уточни, че заплахата била дошла от български бизнесмен. "Нека кажем компании, които никога досега не са одитирани от НАП", добави още бившият икономически министър Кирил Петков, който очевидно също е запознат със случая. 

"Сега" изпрати въпроси до ДАНС, откъдето все още не са отговорили.

Източник: segabg.com