Досега бяхме свикнали да приписваме вината за провала или заслугите

...
Досега бяхме свикнали да приписваме вината за провала или заслугите
Коментари Харесай

И гените имат значение за успеха в училище

Досега бяхме привикнали да приписваме виновността за неуспеха или заслугите за триумфа в учебно заведение на доста и разнообразни фактори, като обществената среда, държанието, здравословното положение, емоционалността, щастието . А смисъла на генетичните фактори за този триумф или крах, бяха подценявани като излишно опрощение.

Но съгласно проучване, извършено от учени от Университета на Тексас в Остин и Кингс Колидж в Лондон, гените имат доста огромно въздействие върху университетския триумф на индивида - през цялото време на образованието, до края.

 Снимка 377927

Психологът Маргерита Малачини от университета в Остин, оповестява, че към две трети от самостоятелните разлики в достиженията в учебно заведение могат да бъдат обяснени с разликите в ДНК на децата.

В проучването са взели присъединяване 6 000 двойки близнаци , чиито оценки в учебно заведение били проследявани от началното учебно заведение до края на наложителното обучение.

Учените открили, че резултатите на всяко дете са сходни през всички години в учебно заведение - в случай че детето е почнало с положителни оценки, то нормално и приключва образованието си с такива. Генетичните фактори давали пояснение за 70% от това неизменност, общата среда, в която израствали близнаците, допринасяла за към 25%, а разликите в обкръжението - другите другари и учители, допринасяли за останалите 5%.

 Снимка 377929

Изследователите означават, че все пак човек не е жертван да бъде интелигентен или не с раждането си и триумфите в учебно заведение зависят също от доста когнитивни и некогнитивни характерности.

Учените се надяват откритието им да способства за идентифицирането на децата , които имат потребност от спомагателна поддръжка още в самото начало на образованието си и тази поддръжка да им бъде оказана , с цел да се избегне задълбочаване на проблемите през идващите години.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР