Досега българската полиция не е използвала помощни средства като сълзотворен

...
Досега българската полиция не е използвала помощни средства като сълзотворен
Коментари Харесай

Ген. Васил Василев: Липсата на опит на полицаите пред МС доведе до комичен резултат

Досега българската полиция не е употребила помощни средства като сълзотворен газ, пикантен спрей, гумени патрони, звукови гранати и други Това заяви в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV радио някогашният началник на полицията ген. Васил Василев. Той разяснява куриозната преживелица на митинга пред Министерски съвет, когато служители на реда използваха пикантен спрей и се самообгазиха.

По думите му неналичието на опит е довела до този смешен резултат.

„ Трябвало е управлението на Столична дирекция извънредно съществено да подходи към тази материя, тъй като виждате какво става към нас, виждате какво става във Франция и това нещо рано или късно ще пристигна тук. При това състояние българската полиция би трябвало да бъде подготвена да употребява тези механически средства и би трябвало да се научи, че потреблението им не е смешка работа. “

Според ген. Васил Василев от 1-2 години всеобщо българските служители на реда се разхождат без шапки.

„ Това е съществено нарушаване. Полицаите на тази проява бяха неподготвени, бяха без шапки, без защитни средства и мисля, че имаше малко детайл на безпорядък. Недопустимо е да се пръска с подобен спрей от кола, тъй като не се регистрира какъв е вятърът и степента на застрашеност.

Във Франция полицията стартира да работи, когато стартират да ескалират вандалски дейности. А аз тук някакви вандалски дейности в хората не видях “, добави някогашният началник на полицията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР