Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност.Под

...
Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност.Под
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва смъртта на момичето, блъснато от автобус

Досъдебното произвеждане по случая е почнало в изискванията на необходимост.

Под надзора и управлението на Софийска градска прокуратура се организират дейни дейности по следствие на пътротранспортното произшествие, настъпило на 21 януари на бул. " Царица Йоанна “, при което рейс блъсна 17-годишната А. Н., оповестиха от прокуратурата.

Момичето неотложно бе настанено в " Пирогов “ с диагноза " политравма “ и с заплаха за живота. Въпреки оказаната ѝ здравна помощ, на 24.01.2022 година момичето умря. От прокуратурата оповестяват още, че назначената по делото съдебномедицинска експертиза е открила причинна връзка сред получените при пътнотранспортното произшествие контузии и гибелта на Александра Нинова.

Поради това с разпореждане от 26.01.2022 година делото е признато по подготвеност от СГП с оглед събрани доказателства за закононарушение по член 343, алинея 1, б. " в “ във вр. с член 342, алинея 1 Наказателен кодекс. Дадени са инструкции за осъществяването на съответни дейности по следствието. Досъдебното произвеждане по случая е почнало в изискванията на необходимост и се води в Сектор " Разследване на транспортни закононарушения “ към отдел " Разследване “ на Столична дирекция на вътрешните работи.

Предприети са незабавни дейности за събиране и опазване на доказателства и за определяне на всички обстоятелства по случая. Разпитани са очевидци, изработен е оглед на местопрестъпление, направена е схема на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, осъществени са и други дейности по следствието.

Установено е, че лидерът на рейса не е използвал алкохол. Изясняват се аргументите за пораждане на пътнотранспортното произшествие. Разследването по случая продължава под управлението и надзора на СГП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР