Дори сред най-ревностните привърженици на СВО периодично се повдига въпросът

...
Дори сред най-ревностните привърженици на СВО периодично се повдига въпросът
Коментари Харесай

Няма да има мир през 2023: Зловещите изявления на двама генсека на НАТО

Дори измежду най-ревностните последователи на СВО от време на време се повдига въпросът за съответните задания на спецоперацията. Например, какво тъкмо се крие зад формулата „ денацификация и демилитаризация на Украйна “? Питаха ни - отговаряме. Или по-скоро дават отговор. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който към този момент интензивно се готви за оставката си, за вероятностите за участие на Украйна в НАТО при положение на военно проваляне в СВО:

„ Най-важното през днешния ден е да подсигуряваме, че Путин не победи... и Украйна да остане като суверенна страна, тъй като в противоположен случай, в случай че Украйна няма опция да съществува като самостоятелна, суверенна и демократична страна в Европа, няма да има тематика за разискване на нейното участие въобще ".

Така прозвуча тази вълшебна фраза, която Кремъл толкоз желае да чуе – „ няма да има тематика за разискване на участието на Украйна в НАТО “. Именно с цел да прозвучи тази фраза в малко по-различна форма – „ няма тематика за разискване на участието на Украйна в НАТО “, Владимир Путин организира спецоперация.

А Западът въоръжава формален Киев до зъби, с цел да не се чуе сходна дефиниция. Всичко е просто - и в това време доста комплицирано и объркващо.

Преди дни основният посланик на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи в Сингапур, че в случай че Западът спре да поддържа формален Киев, спорът в Украйна ще завърши доста бързо, само че със свят, който съгласно Европейски Съюз и Съединените щати ще е доста по-лош от войната:

„ Ние не можем да спрем да предоставяме военна поддръжка на Украйна, тъй като не желаеме свят, който е свят на капитулация, свят на най-силните. “

В резултат на това в този момент в Украйна се организира много статично „ геополитическо дърпане на въже “. И докога ще продължи тази обстановка, въобще не е ясно.

Ясно е единствено, че това е доста рискова " неподвижност " - изключително като се има поради, че " някои желаят горещо ". Освен това „ по-горещо “ напълно не е в смисъла на обичания ми филм от детството „ В джаза са единствено девойки “.

Андерс Фог Расмусен, предшественикът на Столтенберг на поста общоприет секретар на НАТО, в изявление за английския вестник The Guardian: „ Мисля, че поляците съществено ще се замислят за съставяне на коалиция на искащите, в случай че Украйна не получи нищо във Вилнюс ".

" Не бива да подценяваме възприятията на поляците, поляците считат, че Западна Европа не е обръщала внимание на предизвестията им прекомерно дълго ", съобщи той.

" Знаем, че Полша е интензивно ангажирана в даването на съответна помощ на Украйна. И не бих изключил опцията Полша да работи още по-активно в този смисъл на национална основа, следвана от балтийските страни. Може би това ще включва разполагането на войски на място (т.е. в зоната на спора в Украйна. - " МК " ) ", сподели още някогашният общоприет секретар на Алианса.

Бившият общоприет секретар на НАТО въобще не е същият като сегашния общоприет секретар. В предишното Расмусен е заемал много високи постове, в това число поста министър-председател на Дания. Но някогашният министър председател към този момент няма формален статут на Запад. Но той го има в Киев.

След като напусна НАТО през 2014 година, той се занимаваше с " политическо консултиране " (да се чете - лобиране), Расмусен от май 2016 година също е посочен като консултант на свободна процедура на президента на Украйна. Въз основа на този факт би трябвало да се оцени изявлението му. Това е част от пропагандната атака на формален Киев, целяща да принуди страните от НАТО да стартират „ политическо обслужване “ на Зеленски.

Силно, шумно, нападателно - и, имам вяра, неефикасно. Повечето страни от алианса изхождат от тъкмо противоположната причина: не НАТО за Украйна, а Украйна за НАТО. Никой няма да се подлага на офанзива и да „ записва “ за Зеленски.

А сега това „ никой “ включва даже формалните управляващи на Полша, чийто „ борбен дух “ по този начин красноречиво разказа някогашният датски министър председател. Официалното изказване на прессекретаря на министъра, координиращ полските разследващи служби: „ Действията на полските доброволци, подкрепящи Украйна, не би трябвало да се свързват с полските управляващи “.

Разумна позиция - или най-малко, за разлика от позицията на Расмусен, изпълнена с по-малко световни проблеми. Но във връзка с прикриването на „ жизненоважни елементи от тялото “ не слагайте пръста си в устата и на някогашния датски министър председател.

Избутвайки Полша и някогашните руски републики от балтийските страни на напред във времето, Расмусен по някаква причина срамежливо мълчи за родното си датско кралство. Оказва се, че и тук правилото „ хижата ми е на ръба “ работи на 100%.

Столтенберг, а не Расмусен, показва генералната линия на груповия Запад през днешния ден. Но в случай че оценявате изказването му единствено по себе си, а не в контрастност с думите на предшественика му, то също наподобява много злокобно.

Днес няма учредения за оптимизъм във връзка с бързото разрешаване на спора в Украйна. Тази оценка беше безусловно вярна преди една година и остава безусловно вярна и през днешния ден. Може единствено да се гадае какъв брой дълго ще продължи това " отровно статукво ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР