Дори най-перспективният технологичен напредък идва с недостатък, от който често

...
Дори най-перспективният технологичен напредък идва с недостатък, от който често
Коментари Харесай

„Битката на титаните“: Започва сблъсък на изкуствен интелект в киберпространството?

Дори най-перспективният софтуерен прогрес идва с минус, от който постоянно се опасяваме.

Генеративният изкуствен интелект или ИИ може да сътвори безпределно количество наличие за секунди, а специалистите към този момент предизвестяват за основани на ИИ хакерски атаки. Те предвиждат, че единствено различен ИИ ще може да ги спре.

ChatGPT, неотдавна стартиран от основаната в Силиконовата котловина компания OpenAI, може да поддържа диалози, да написа есета и други Но израелски откриватели от софтуерната компания CyberArk също по този начин неотдавна откриха, че с малко авторитетно неизменност можете да убедите ChatGPT да сътвори злотворен програмен продукт, което не би трябвало да прави.

Изследователите " съумяха да накарат ChatGPT да сътвори злотворен код и откриха много талантлив метод да скрият този злотворен код от общоприетите антивирусни системи. "

Според Световния стопански конгрес броят на хакерските атаки в международен мащаб се е нараснал с 38% през 2022 година и може да нарасне експоненциално през идната година заради разпространяването и развиването на генеративни модели на изкуствен интелект.

Едно от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР