Дори най-чистата кухня има много бактерии. На някои определени места

Дори най-чистата кухня има много бактерии. На някои определени места ...

Това са най-мръсните места в кухнята, които никой не чисти

Дори най-чистата кухня има много бактерии. На някои определени места се задържат повече патогени, а други забравяме да почистим редовно.
Кои места в кухнята задържат повече бактерии?
Поставката за ножове
Някога изобщо сещали ли сте се да почистите поставката си за ножове. Надали е хрумвало на мнозина, защото презумпцията, че поставят чисти ножове ги кара да мислят, че няма какво да изцапа поставката отвътре. Това не е така. Във всеки процеп има ужасно много бактерии. 
Пластмасовите шкафове за плодове в хладилника
Всеки хладилник е снабден с пластмасови рафтове или шкафове, в които се складират плодове, зеленчуци, пресни продукти. Те са истински развъдник на бактерии, особено защото в най-долната част на хладилника температурите са по-високи и се създават условия за това. Почиствайте тези зони поне 2 пъти седмично.
Сектора за месо в хладилника
Месото е един от най-големите потенциални развъдници на бактерии. Отреденото за месо място в хладилника трябва да се почиства през ден за най-голяма сигурност срещу болестотворни микроорганизми.

Остриетата на блендера
Когато измивате блендера почиствате ли под остриетата? Там отдолу има гумени уплътнения, които задържат бактерии. Трябва да ги почистите с дезинфектант и гореща вода след всяко ползване.
Отварачката за консерви
Малко хора измиват отварачката за консерви след всяко ползване. Тя обаче заразява храната в консервата, пренасяйки бактериите в нея при самото отваряне.
Дървените шпатули
Дървените лъжици и шпатули са поле за развитие на бактерии, ако не бъдат почистени в дълбочина. Всяка цепнатина на дървото задържа бактерии. Ако не се почисти добре, бактериите се размножават.
Сушилнята за съдове
Колко често почиствате сушилнята за съдовете? Това е едно от най-често забравяните за чистене места в цялата кухня.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com