Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и

...
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и
Коментари Харесай

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

Дори и след най-мрачната зима бургаското лято постоянно идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за отмора, развлечение, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още занапред по какъв начин да го направи още по-интересен за своите поданици и посетители.

През последните две години Бургас се трансформира в най-търсения град за снимане на кино продукции. Тук бяха снимани "Петя на моята Петя " - по претекстове от живота на Петя Дубарова, "Голата истина за група ЖИГУЛИ ", "Животински бесове ", "ф1.618 " на Тео Ушев и други Вирусът К-19 се отрази зле на киноиндустрията, само че се надяваме скоро да забележим всеки от тях на огромния или дребен екран.

Градът е хазаин на кино фестивали - "София филм фест на брега ", Международен кино фестивал Бургас, CineLibri, Международен фестивал за писмено историческо кино.

Това ни дава съображение да назоваваме Бургас кино град. Затова желаеме да украсим неговите пейки с най-запомнящите се цитати от българското кино и българската телевизия. Това няма да коства доста на бюджета в актуалната сложна във финансов проект година. А плануваният резултат ще е огромен. Вярваме, че доста хора ще споделят в обществените мрежи фотоси на надписаните бургаски пейки и още повече ще желаят да ги видят с очите си.

Защо пейките ли? Ами тъй като са отзивчиво място, на което доста хора се смеят или плачат, почиват си, размишляват, четат. Много девойки са били целунати там за първи път. Много младежи са правили своите проекти за бъдещето на скамейка в парка. Не е грях и престъпление човек да изпие там една бира или чаша вино, стига да не прекалява, да не поврежда парковата мебел и да изхвърля отпадъците на вярното място.

Вече са определени няколко цитата:

Риба, но цаца! - Цаца, но риба! " от кино лентата "Кит ";

"Ауу, ти знаеш ли, че имаш страшни очи? " - Стефан Данаилов в "Дами канят ";

"Майки и татковци, родители, за какво на бъдещето ваше удряте плесници? " - песента на Женя от "Васко да Гама от село Рупча ";

"Нема стрАшно като има брАшно! " - Павел Попандов в "Оркестър без име ";

"Парите са тор, от която изникват красиви цветя " - Тодор Колев в "Опасен сексапил ";

"Тате сподели, че ще ми купи колело, но различен път! " от "Куче в чекмедже ".

Затова можете да публикувате своите обичани цитати във фейсбук страницата на общинската туристическа платформа Go to Burgas, с цел да си ги напомним с носталгия и усмивка:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР