Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси

...
Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев: И най-стабилната парламентарна конфигурация не може да спаси правителство с изчерпано доверие

" Дори и най-стабилната парламентарна настройка не би могла да избави някой, във връзка с който доверието е изчерпано, имам поради държавното управление. В този смисъл с изключение на за стабилността на парламентарната поддръжка, би трябвало преди всичко да се мисли и да се удържа доверието. Без доверие, нищо няма смисъл. Убеден съм, че решението ще е такова, че освен да възвърне, само че за какво не и да увеличи доверието ".
 Цецка Цачева: Съвестта ми е чиста. Тръгвам си с чувство за свършена работа  Цачева подава оставка като министър на правораздаването поради абсурда с жилището  В пика на абсурда с жилищата Цветанов отпътува за Съединени американски щати  Как Цветан Цветанов се снабди с нов първокласен апартамент на преференциална цена
Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР във връзка абсурда с жилищата, в основата на който беше покупката на Цветан Цветанов на 320 кв. м парцел - апартамент, асансьор, гараж - в блок на компания " Артекс " в скъпия ж.к. " Изток ".

" Редно е господин Цветанов да даде повече информация, в това число във връзка с последния упрек - връзки с компанията, проверявана ли е, за какво е проверявана, връзка или липса на връзка сред едното и другото. Според мен тук главният представител по тематиката е редно да бъде той ", съобщи още вицепремиерът Дончев.

Според него абсурдът може да нанесе вреди, " изключително в предизборна обстановка ", а " би могло да провокира и по-неприятен политически резонанс ". Той смята, че абсурдът не се е развил до дъно и моли за " извънредно явен и съответен сигнал ", който да разреши доверието да бъде възобновено.

" Цветанов има съществена, водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и гений, и информация, и голям опит, и голямо въздействие. До огромна степен той е главният уредник и на партийния живот, и на изборния развой “, сподели още Дончев.

Покрай жилището на Цветанов излезе информация и че Вежди Рашидов, Цецка Цачева, кумицата на Цветанов и зам.-министър на спорта Ваня Колева също са купили жилища. Цачева и Колева подадоха оставки. За разлика от Колева, Цачева не се скри от медиите - излезе обществено и разяснява въпроса. Обясни, че е продала цялото си имущество, с цел да купи жилището и че е уверена, че не е нарушила закона, че незабавно е поискала антикорупционната комисия и ВКП да извършат инспекции за произхода на средствата и че е настояла резултатите от тях да бъдат огласени обществено. Каза още, че си потегля с чиста съвест и чувство за свършена работа.

Дончев похвали решението на правосъдния министър.

" Решението на Цецка Цачева е персонално решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма - разяснява той. - Въпреки полезността, макар заслугите, все пак, с което е съдействала, обстановката допуска да вземе такова решение. "

Самият той заявява, че не е придобивал, като свои сътрудници, апартамент в първокласна постройка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР