Дори и най-новите и модерни чистачки замръзват за стъклото през

...
Дори и най-новите и модерни чистачки замръзват за стъклото през
Коментари Харесай

Как да не ви замръзват чистачките?

Дори и най-новите и съвременни чистачки замръзват за стъклото през зимата. Най-разпространеният способ срещу това събитие е изправянето на рамената отвесно, като по този метод чистачката стои отделена от стъклото. Този прийом е сполучлив, само че казусът при него е, че честото му използване води до разпъване на пружината, която притиска рамото към стъклото и оттова - до по-лошото разчистване на стъклото.

Още нещо, което не предлагаме, е пръскането на чистачките с препарати от рода на WD-40, каквито препоръки изобилстват по форумите. По този метод по ветроупорното стъкло ще се образуват маслени петна, по които ще полепва всевъзможна нечистотия. Има и други способи, които оказват помощ срещу замръзването на чистачките и които не са толкоз известни, само че пък са относително ефикасни.

Един от тях е оставяйки колата вечер на паркинга, да полеете чистачките с малко количество зимна течност за чистачки, само че не общоприет разтвор, а концентрат. Ако пък не ви се занимава всякога с сходни химични обработки, можете да повдигнете/отлепите чистачките от стъклото благодарение на няколко дребни пластмасови предмета от вида на детски кубчета или нещо сходно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР