Дори и най-добрите руски полицейски коли никога не са могли

...
Дори и най-добрите руски полицейски коли никога не са могли
Коментари Харесай

15-те най-добри автомобила на съветската милиция – за борба с престъпността на четири гуми

Дори и най-хубавите съветски полицейски коли в никакъв случай не са могли да се съпоставят с модели, употребявани от задгранични сили, отстъпвайки им по комфорт и механически характерности.
ГАЗ-М1


Екатерина Чеснокова/Sputnik

Най-популярният руски автомобил през 30-те години на ХХ век, ГАЗ-М1 е необятно употребен от руската полиция. За страдание тези коли стават печален знак на руските репресии, постоянно употребявани от тайните служби при арестуването на „ врагове на народа “ по време на Голямата чистка.
ГАЗ-67Б


Апатинаити/Wikipedia.org

Този боен автомобил става модел на руския полицейски флот в края на 1940-те години. Незаменим при офроуд условия, автомобилът е интензивно употребен в провинцията. Въпреки това отвореното тяло вид кабриолет прави колата несъответствуваща за шофиране през зимата.
 ГАЗ-М20 „ Победа “


Анатолий Гаранин/Sputnik

В следвоенния интервал ГАЗ-М20 „ Победа “ е обичана от полицейските началници. Уютната кола е една от първите в страната, оборудвана с парно. „ Победа “ също е необятно употребена от руските служители на реда.
ГАЗ-21 „ Волга “


Виталий Созинов/TASS

ГАЗ-21 заменя „ Победа “ с усъвършенстваните си механически характерности и комфорт. Автомобилът е много бърз за времето си – с оптималната скорост от 80 км/ч и добър в офроуд условия. Скъп за множеството хора, той въпреки всичко се употребява необятно от полицията.
ЗиЛ-130


Legion Media

Един от най-известните и сполучливи руски камиони, ЗиЛ-130 се употребява в селското стопанство, индустрията и армията. По време на 50-годишното си произвеждане камионът е модифициран десетки пъти. Полицията употребява ЗиЛ-130 за превозване на пандизчии и за звена със особено предопределение.
РАФ-977


Г. Герман/Sputnik

Този ван служи освен за превозване на полицейски групи, само че и като мобилна криминалистична лаборатория.
ГАЗ-24


Legion Media

Съветските служители на реда в провинцията могат единствено да си мечтаят за тази кола – първо ГАЗ-24 се употребява единствено от силите в огромните градове. Служители на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са доста щастливи. Те получават модификацията на ГАЗ-24-24 с оптималната скорост от 105 к/ч, една от най-бързите руски коли.
ВАЗ-2101


Legion Media

За разлика от съвсем първокласния ГАЗ-24, простичкият ВАЗ-2101 е необятно наличен за полицията както в огромните градове, по този начин и в селските региони. Той се употребява от всички полицейски ръководства – от пътни патрули до следователи.
ВАЗ-2121 „ Нива “


Legion Media

Перфектният руски офроудър е обичан автомобил на полицията в отдалечените региони без пътища и сурови климатични условия. Там той показва всичките си най-хубави качества.
УРАЛ-4320


Виталий В. Кузмин

Този камион, в началото създаден през 1970-те години, остава необятно публикуван. Използва се за превозване на мобилни единици за специфични елементи на ОМОН.
BMW 520i (E12)


Кристиан А. Шрьодер

Съветската полиция не постоянно би трябвало да разчита на локални коли. Някои късметлии имат опцията да тестват непознати модели като BMW, Mercedes, Audi и Volvo, които са импортирани в Съюз на съветските социалистически републики в дребни количества и предоставени за приложимост от правоприлагащите органи. Дори и най-бързият руски автомобил – „ Волга “ 24-24 с оптималната скорост от 105 км/ч, постоянно употребен в преследвания от полицията и тайните служби, не е конкуренция за BMW с оптималната скорост над 125 км/ч.
ВАЗ-21093


В. Князев/Sputnik

Това е любимецът на съветската полиция през 1990-те години. Лесен е за поддръжка и има положителни механически характерности. Основната причина за известността му обаче е ниската му цена, която е доста значима в постсъветските времена на рецесия.
УАЗ-31514


Валерий Морев/TASS

В продължение на 25 години тази кола е „ работен кон “ на съветската полиция, изключително в провинцията. Въпреки че тези коли постепенно се заменят с по-напреднали модели, надеждният и скромен УАЗ-31514 остава един от главните полицейски коли през днешния ден.
ВАЗ-2110


Валерий Морев/TASS

ВАЗ-2110 се употребява основно от съветски служители на реда и е добър в преследването. Изненадващо, само че даже високопоставени полицейски чиновници постоянно са виждани зад кормилото му.
ВАЗ-2114


ZZZico/Wikipedia.org

Днес съветската полиция разполага с необятна гама от транспортни средства: от Mercedes до Porsche. Вътрешно създадените транспортни средства обаче към момента са в основата. Най-разпространеното полицейско транспортно средство през днешния ден е ВАЗ-2114, който може да се откри във всеки съветски град.

създател: БОРИС ЕГОРОВ

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР