Дори и консервативни играчи се възползваха от засиления интерес към

...
Дори и консервативни играчи се възползваха от засиления интерес към
Коментари Харесай

Биткойн издърпа нагоре пазара на графични карти

Дори и консервативни играчи се възползваха от засиления интерес към рандеман на криптовалута

Благодарение на засиления рандеман на криптовалути, производителите на графични карти се радват на печеливш бизнес в последните тримесечия

Треската за рандеман на криптовалута и най-много на биткойн докара до нараснало търсене на видеокарти, от което се възползват съвсем всички играчи в този сегмент от пазара. Дори компании като Asus, които в началото бяха консервативни във връзка с майнинга, усилват поръчките на графични процесори от Nvidia и AMD.

Доста по-рано от интереса към криптовалутата се възползваха Gigabyte и MSI, TUL, Colorful и Galaxy Microsystems, които бележат растеж в продажбите на графични карти. През третото тримесечие на годината и Asus видя изгоди в новата пазарна ниша, отбелязва тайванският източник Digitimes.com.

Консерватизмът на някои играчи на графичния пазар се подхранваше от бързо затихналия рандеман на криптовалута през 2013 година След краткотраен декаданс търговията и добивът на криптовалути през 2017 се развиват стремително – биткойн преодоля немислимата по-рано граница от 6000  долара, без значение от ограничаващите ограничения в някои страни, като да вземем за пример Китай.
още по тематиката
Благодарение на мощните продажби на видеокарти, производители като TUL и Sapphires се радват на печеливш бизнес през второто тримесечие, нарастват също приходите на MSI и Gigabyte, като при последната компания за първи път постъпленията от графични карти превишиха тези от дънни платки.

Според оценки на Asus, наклонността на засилен интерес към рандеман на криптовалута ще продължи до края на 2017 година Отчитайки това, тайванската компания реши да играе по-активна роля в този сегмент от пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР