Дори добре информираните руснаци са готови да повярват на най-фантастични

...
Дори добре информираните руснаци са готови да повярват на най-фантастични
Коментари Харесай

Крепостта Русия“: на война като на война

Дори добре осведомените руснаци са подготвени да повярват на най-фантастични теории за злокобната роля на Запада. Покушението в Солсбъри и химическата офанзива в Източна Гута предложиха нови благоприятни условия в това отношение, написа Константин Егерт за Deutsche Welle.
Контейнери с хлор от Германия и димки от Солсбъри… Ако се има вяра на формалната представителка на съветското Външно министерство Мария Захарова, излиза, че сирийски държавни сили са разкрили сходни неща в превзетото от тях предградие на Дамаск - Източна Гута. На телевизионните екрани се появи и едно сирийско момче, с цел да опише по какъв начин някакви чичковци платили на хора от град Дума, с цел да инсценират фрагменти, показващи следствията от химическа офанзива. В същото време интернационалните инспектори, които би трябвало да открият дали в Дума е употребявано химическо оръжие, към момента не могат да пристъпят към работа. Съществуват съмнения, че сирийските съдружници на Кремъл са заети с това да унищожават следите от химическата офанзива и в този момент инспекторите няма да открият нищо, колкото и старания да поставят. Дамаск очевидно желае потвърди, че химическата офанзива е дело на опозицията, само че той в същото време е задължен да поддържа и инспекторите от Организацията за възбрана на химическите оръжия.

Няколко дни преди изказването на Мария Захарова, нейният шеф Сергей Лавров съобщи, че швейцарски експерти са опровергали изводите на английските химици за потреблението на нервнопаралитичната субстанция „ Новичок “ при покушението против Сергей Скрипал и щерка му. По думите на външния министър, сътрудниците в лабораторията в Шпиц, която влиза в състава на упълномощените проучвателен центрове на Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО), са разкрили в пробите веществото BZ. Това нервнопаралитично средство не се създава в Русия, по тази причина пък - на Запад. С други думи: Скрипал е бил токсичен от западните секрети служби. Лабораторията в Шпиц неотложно отговори на Лавров в Туитър. Швейцарците обясниха, че изцяло поддържат изводите на английските си сътрудници от Портън Даун.
По-късно на съвещание на ОЗХО в Хага се обясни, че BZ фактически е било употребявано - само че единствено за сравняване на пробите за по-прецизната идентификация на веществото, употребявано в атентата против Скрипал. Оказа се обаче, че споменавайки лабораторията в Шпиц, Сергей Лавров е нарушил разпоредбите на ОЗХО, под които се е подписала и публична Москва. Тези правила допускат анонимност на лабораториите, с цел да не им бъде оказвано въздействие.

Руското външно министерство, депутати и телевизионни пропагандатори не престават всеки ден да измислят нови и нови версии за случилото се в Източна Гута и Солзбъри. Също както в историята със сваления малайзийски аероплан през юли 2014 година, основната задача е всяко рационално разискване на въпроса да бъде потопено в море от неистини и тайни теории.
Основната публика на тези пропагандни извършения живее в Русия. Тя прекомерно елементарно повярва, че покушението в Солсбъри и химическата офанзива в Източна Гута са частица от гигантската провокация на Запада против Русия.
Ако беше жив Умберто Еко, създателят на „ Махалото на Фуко ", несъмнено щеше да се кандидатира за стаж в Отдела за информация и щемпел към съветското Външно министерство или в телевизионния канал „ Россия ". Той вероятно би позеленял от гняв, че не е съумял да измисли толкоз „ майсторски " сюжет като оня, който се роди в Москва. А точно: че държавните управления на Англия и Съединени американски щати провеждат убийства и бомбардировки като фалшифицират всичко допустимо благодарение на следените от тях медии, служители на реда, разузнавачи, дипломати, министри и военни.
Това, което от позиция на западните жители е изцяло нереалистично, в Русия се възприема като нещо, което се схваща от единствено себе си. Там по този начин или другояче са уверени, че целият свят се ръководи от Ротшилдовци, международното държавно управление на масоните, Федералния запас на Съединени американски щати и Централно разузнавателно управление на САЩ.
Работата не е в това, че руснаците са небогати, пътуват малко и страдат от постсъветския комплекс за изгубеното великолепие. Дори заможните и добре осведомените руснаци от Москва и Санкт Петебург са подготвени да повярват и в най-фантастичните версии за злокобната роля на Запада.

Много хора подозират, че както и в тази ситуация с „ Боинга “, Русия и този път е забъркана по някакъв метод в историите с приложимост на бойни отровни субстанции, само че се опасява да си признае, тъй като другояче изводите на останалия свят за нея биха били страшни. Затова е по-добре да се има вяра на теорията за международен скрит план. „ Крепостта Русия " се намира в положение на война с целия свят и се придържа към правилото, че на война са разрешени всички средства, а жертвите са неизбежни. Главната жертва обаче е престижът на Русия в интернационалните организации. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации на процедура е неподвижен от съветското несъгласие по въпросите на химическите оръжия. Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) съвсем единомислещо се опълчи на съветската позиция.
Изолацията на Русия въпреки всичко няма да е тотална. Та нали Западът се опасява от непредвидимостта на Кремъл, която в действителност е главното му оръжие. Но на Русия ще ѝ бъде мъчно да излезе от задънената улица, в която се намира - прекомерно огромно е недоверието на Съединени американски щати, Европейски Съюз и на целия Запад към Москва. Трета международна война, несъмнено, няма да избухне, само че обстановката очевидно може да бъде избавена единствено благодарение на инвазия на някакви злонамерени извънземни, както в остарелия филм „ Денят на независимостта “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР