Дори диетолозите, които препоръчват избягването на нишесте в диетата си,

...
Дори диетолозите, които препоръчват избягването на нишесте в диетата си,
Коментари Харесай

Полезни ли са пресните картофи за вас?

Дори диетолозите, които предлагат избягването на нишесте в диетата си, са на мнение, че пресните картофи не оставят отрицателен отпечатък върху фигурата.
Пресният картоф се отличава с тънка полупрозрачна кора. Ако тук-там тя е зелена, това е знак за наличието на токсичното вещество соланин. Не консумирайте такива картофи.
Ако не сте сигурни дали пресните картофи са подобаваща храна за вас, ще откриете отговора на този въпрос по-долу в текста.
Ползи от младите картофи
Ранните картофи съдържат витамин С, витамини от група В, както и калий, фосфор и желязо. Калият е значим за сърдечната активност, облекчава отоците и отстранява непотребната вода от тялото.
Младите картофи усъвършенстват действието на стомашно-чревния тракт, подтикват мозъка, възстановяват метаболизма и усъвършенстват настроението.
 Пресни картофи с подправки на фурна Пресни картофи с подправки на фурна
Идва сезонът на пресните картофи, които са най-вкусното нещо, което можеш да си приготвиш напролет. Те са дребни, стават нежни, а...
Тъй като по-голямата част от питателните субстанции са съсредоточени непосредствено под кората, нейното унищожаване доста понижава изгодите от потреблението на картофи. По-добре е да ги сварите или изпечете дружно с кората.
Калоричното наличие на пресните картофи е с 30 % по-ниско, в сравнение с в старите клубеноплодни - в 100 грама млади картофи се съдържат единствено 90 калории. Картофите не съдържат мазнини. В състава им влизат най-малко елементарни захари, което ги прави извънредно подобаваща храна в режими за намаляване.
Така че отговорът на въпроса дали младите картофи са здравословни несъмнено е " Да ". Те са подобаващи за консумация от всеки, без значение от неговата възраст и здравословно положение.
Нитрати в младите картофи
Младите картофи съдържат повече нитрати от старите. Но като цяло картофите са измежду зеленчуците, които всмукват тези субстанции. Количеството им може да бъде понижено само посредством обелване на кората, само че това би трябвало да се направи извънредно деликатно, с цел да се запазят потребните субстанции, съдържащи се под нея. 
 Как се вършат най-вкусните картофки соте Как се вършат най-вкусните картофки соте
От край време картофките са измежду обичаните храни както за възрастните, по този начин и за малчуганите. Почти не съществува дете, което да не е си...
Не забравяйте да съхранявате младите картофи в ледник - при ниски температури има по-малък риск нитратите да се трансфорат в по-токсични нитрити.
Накиснете картофите във вода за един час преди готвене - това ще понижи наличието на нитрати в тях с още 20 %.
Опитайте се да консумирате готовите картофи допустимо най-скоро. 
Как е най-добре да се сготвят пресните картофи?
Най-добрият метод да приготвите младите картофи е да ги сварите. В този случай те би трябвало да бъдат сложени във вряща вода - това подсигурява, че витамин С ще бъде непокътнат в оптимални количества.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР