Дори Brexit не може да намали привлекателността на бизнес имотите

...
Дори Brexit не може да намали привлекателността на бизнес имотите
Коментари Харесай

Въпреки Брекзит: Лондон остава най-привлекателният град

Дори Brexit не може да понижи привлекателността на бизнес парцелите в Лондон, който си възвърна статута на топ дестинация за интернационалните вложители, оповестява Bloomberg, представени от investor.bg Чуждестранните купувачи, отпред с милиардери от Хонконг и корейски капиталови компании, са вложили повече средства в офиси в английската столица през първото полугодие, в сравнение с в централната част на Париж, Манхатън, Мюнхен и Франкфурт взети дружно. Слабият паунд трансформира бизнес парцелите в Лондон в по-изгодна договорка спрямо градове в Европа, доста от които претърпяха заможен взрив.
Това, дружно с капиталите, идващи от Азия, е помогнало на английската столица да затвърди позицията си като водещ град за вложения в парцели от чужденци. Това е едно от дребното позитивни неща в продължаващия развой на овакантяване на Европейски Съюз от Англия, при който вложенията започнаха да понижават, а икономическият напредък се забави на фона на нарасналата заплаха от овакантяване на съюза без договорка.
„ Доходността от първокласни офиси в Лондон наподобява добра за задграничните вложители, изключително поради упованията за известно повишение на наемите и придвижванията напоследък в цената на паунда “, споделя Уилям Матюс, началник на отдел „ Изследване на финансовите пазари “ в консултантската компания Knight Frank.
Чуждестранните вложители са вложили 5,6 милиарда паунда (7,2 милиарда долара) в офиси в Лондон в шестте месеца до юни, сочат данните на Knight Frank. Купувачите са били подтиквани и от трайното търсене на офис площи в града и релативно оскъдното предложение. Силният пазар на труда в английската столица, увеличението на наемната активност на оператори на гъвкави офис пространства като WeWork и обезпокоените бизнесмени, които отсрочват новото строителство, са съдействали за засилената интензивност от страна на задграничните купувачи.
Най-големите покупко-продажби в Лондон тази година са закупуването за 1 милиарда паунда (900 млн. евро) на офис постройката 5 Broadgate, където се обитаваше централата на UBS Group, от хонконгската компания CK Asset Holdings, както и договорката за 650 млн. паунда (585 млн. евро) за закупуването на Ropemaker Place от сингапурската компания Ho Bee Land, сочат данните на Knight Frank.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР