Допускам, че преговорите започват отначало. Смятам, че също така ще

...
Допускам, че преговорите започват отначало. Смятам, че също така ще
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Трябва да преосмислим дали мутри вън да продължи да съществува в името ни

Допускам, че договарянията стартират изначало. Смятам, че също по този начин ще се съобразим, че има доста малко време, може би би трябвало да преосмислим дали "мутри вън " би трябвало да продължи да съществува в името ни, тъй като то дава опция за офанзиви против нас, които можем да си спестим.

Това съобщи в "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия водачът на "Движение 21 ", част от обединението "Изправи се! Мутри вън! ", Татяна Дончева.

Според нея ГЕРБ е първа политическа мощ, само че е изгубила изборите, тъй като никой не желае да си партнира с нея.

"ГЕРБ не е подготвена да се изправи против предприемачи като Илчовски, които не са един или двама, и се брани като ранено животно с всевъзможни средства, които видяхме в предишния петък в Комисията по проверка. Събраните в Народното събрание политически сили, които условно казано бяха разденели, трябваше да сложат началото на ликвидирането на ГЕРБ като политическо събитие. Носещата структура на тази смяна трябваше да бъде втората политическа мощ ", счита Дончева.

Според нея тази втора политическа мощ "Има подобен народ " явно не е подготвена.

"В моите очи това е доста необичайно образувание. Няма политическа групировка, водачът на която да не поддържа връзка със личните си депутати, да произнася едни странни фрази в изявлението си за Петър Волгин. Моите усещания са, че хората които са там, нямат лична воля, а се управляват от командите, които получават ", разяснява тя.

По думите ѝ резултатите от изборите и ходът, и държанието на този парламент демонстрират, че Борисов не е невредим, че има благоприятни условия "тази ерозия да продължи и да бъде той изчегъртан ".

Дончева счита, че служебното държавно управление и миналите скоро предварителни избори ще отхлабят финансовата примка върху бизнеса.

"Смятам, че част от бизнеса ще се услуша дали да продължи да подкрепя Борисов. Смятам, че Вътрешна македонска революционна организация, патриотите и Марешки са в една степен лишени от финансов запас. Не е елементарно да отидеш два пъти на избори, откакто си купувал гласове, употребявал си един запас и си го изхарчил до край. Вижте Марешки какви разноски направи за два месеца и ще видите, че няма по какъв начин да го повтори ", разяснява Дончева.

Според нея събитието че "Има подобен народ " не съумяха да осъществят опциите, които имат, ще накарат част от гласувалите за тях да мислят, може ли да им възложат ролята на носеща структура.

"Тези седмици дадоха благоприятни условия за общи дейности с "Има подобен народ " и с "Демократична България ", които демонстрираха, че предразсъдъците които са ни разделяли до момента, са прекомерно хиперболизирани, че в името на смяната на България общи дейности са изцяло вероятни, възможни, резонни и действително осъществими ", сподели още Дончева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР