ДОПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕМИРОСЛАВ ИВАНОВДОВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИИ НЕЧЛЕНУВАЩИ В ПАРЛАМЕНТАРНИ

...
ДОПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕМИРОСЛАВ ИВАНОВДОВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИИ НЕЧЛЕНУВАЩИ В ПАРЛАМЕНТАРНИ
Коментари Харесай

Писмо на ББК „Пътища“ до Народното събрание

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

МИРОСЛАВ ИВАНОВ

ДО

ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ

И НЕЧЛЕНУВАЩИ В ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ

ОТНОСНО: РЕШЕНИЕ за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на Републиканската пътна мрежа

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с непрекъснатия разговор сред Управителния съвет на ББК „ ПЪТИЩА “ и всички заинтригувани държавни институции, подчертаваме, че досега нямаме показани ясни и точни РЕШЕНИЯ по поставените проблеми в пътния сектора. Многократно информирахме страната и жителите на Република България за обстановката и несправедливите обвинявания към всички работещи в бранша. Всички наши старания за намиране на излаз, приключиха с тромави процедури.

В рамките на 2021 година се образуваха 45-то, 46-то и 47-то Народно заседание, което е без казус в българската история. В разследване на късия мандат на първите две, не можаха да бъдат образувани настоящи парламентарни комисии, което докара до пагубната обстановка в Сектор „ Пътища “. Назначена бе Междуведомствена работна група за инспекция на договорите по Текущ ремонт и поддържане, която показа отчет от работата си на държавното управление. Още един път желаеме да подчертаем, че той включва погрешни констатации. Липсата на настоящи механизми от страна на държавното управление оказва необратимо въздействие върху цялата пътна инфраструктура.

Към сегашния миг в плана за актуализация на бюджета на Република България няма заложени средства за доразплащане на към този момент осъществените ремонтни действия по Републиканска пътна мрежа. В разгара на строителния сезон се притесняваме, че би могло да се стигне до неработещ парламент, което ще остави не позволен още дълго време проблема с разплащането по осъществените действия по Текущ ремонт и поддържане. Изхождайки от директната нужда за довеждане докрай на процеса по разплащане и обезпечаването на опция за обикновено протичане на работния развой в пътно-строителния отрасъл, Управителния съвет на ББК „ Пътища “ се обръща към Народното събрание и всеки един от народните представители и моли да бъде преразгледано Решение Обн. Дъждовни води. бр. 32 от 26 Април 2022 година на Народното събрание за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. УС на ББК „ Пътища “ Ви предлага да бъде образувана аналогична комисия на Междуведомствената работна група под юрисдикцията на Министерски съвет, която да направи нужните инспекции и констатации. По този метод функционалностите на Народното събрание ще бъдат реализирани от Министерски съвет и ще бъде предпазен държавния интерес и компаниите ще бъдат задоволени, посредством инспекции, констатации и всичко належащо за излизане от тежката обстановка.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Поддържането на Републиканската пътна мрежа е от голяма важност за Националната сигурност на Република България. Липсата на решения основава предпоставки за животозастрашаващи обстановки и загуба на човешки животи. Наш общ дълг е да защитим живота и здравето на всички ползватели на пътната мрежа. Предприемането на безапелационни решения и ограничения по отношение на пътно-строителния бранш е жизненоважно и за браншът осигуряващ прехранване на близо 100 000 души. Управителният съвет на Българска браншова камара „ Пътища “ е подготвен за породължаване на дейния разговор с страната и ще отбрани ползите на своите членове по всички законоустановени способи.

Управителен Съвет

на Българска браншова камара „ Пътища “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР