Допреди няколко години идеята да сложим лепенка върху камерата на

...
Допреди няколко години идеята да сложим лепенка върху камерата на
Коментари Харесай

Наблюдава ли ни Facebook през камерата на iPhone

Допреди няколко години концепцията да сложим лепенка върху камерата на преносимия компютър си изглеждаше много нелепа, само че в днешно време сходни защитни ограничения ни се костват изцяло естествени.

Вече даже се чудим дали пък в близко бъдеще няма да стартираме да облепяме и камерите на смарт телефоните си, поради разкритията на един консуматор в Twitter отпреди няколко дни.

След като конфигурирал последната версия на iOS (13.2.2) Джошуа Мадокс забелязал, че задната камера в телефона му е дейна, до момента в който прелиства през фийда си във Фейсбук.

Мадокс взема решение да показа в Twitter за появилия се проблем и незабавно се оказва, че явлението е налице за всички, които употребяват последната версия на iOS.

Found a @facebook #security & #privacy issue. When the app is open it actively uses the camera. I found a bug in the app that lets you see the camera open behind your feed. Note that I had the camera pointed at the carpet. pic.twitter.com/B8b9oE1nbl
— Joshua Maddux (@JoshuaMaddux) November 10, 2019
Не е ясно дали това е просто бъг или предумишлено внедрена функционалност, защото от Фейсбук още не са коментирали казуса.

За момента единственият метод да спрем камерата, до момента в който употребяваме мобилното приложение на Фейсбук, е като премахнем разрешението за достъп до камерата през настройките за дискретност в iOS.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР