Допълнителният налог, който германските домакинства и бизнеса ще плащат, за

...
Допълнителният налог, който германските домакинства и бизнеса ще плащат, за
Коментари Харесай

ЕК не разреши допълнителният налог върху потреблението на газ в Германия да бъде освободен от ДДС


Допълнителният данък, който немските семейства и бизнеса ще заплащат, с цел да употребяват природен газ през зимата, не може да бъде освободен от Данък добавена стойност, разгласи през днешния ден Европейската комисия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Германският финансов министър Кристиан Линднер от Свободната демократическа партия, която е известна с поддръжката си за бизнеса, изиска от Европейска комисия да бъде позволено изключение от разпоредбите на Европейски Съюз за данъчно облагане и да на бъде налаган Данък добавена стойност върху спомагателният данък, с цел да не бъде позволено още по-голямо покачване на цените за потребителите.

" Не съществува опция, която да разреши избягването на Данък добавена стойност върху сходно заплащане ", разгласи обаче представител на Европейска комисия. 

Правителството на Германия желае бързо да стартира диалози с Европейска комисия за намиране на решение, с което немските консуматори да бъдат освободени от Данък добавена стойност в този случай, съобщи довечера немският канцлер Олаф Шолц, представен от ДПА.

Германия разгласи данък от 2,4 цента за киловатчас синьо гориво от октомври, с цел да подкрепи вносителите, които се сблъскват с изключителни разноски поради съкратените доставки на съветски газ. Очаква се това да натовари бюджета на едно средностатистическо домакинство с близо 500 евро на година. Налагането на Данък добавена стойност в размер на 19 % върху тази такса ще значи оскъпяване на газа с 0,46 цента за киловатчас, което ще докара до покачване на сметките на семействата приблизително с по още 76 евро на година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР