Допълнителна пожаротехническа експертиза по делото Хитрино поиска шуменският окръжен съд,

...
Допълнителна пожаротехническа експертиза по делото Хитрино поиска шуменският окръжен съд,
Коментари Харесай

Допълнителна експертиза по делото Хитрино поиска съда

Допълнителна пожаротехническа експертиза по делото Хитрино изиска шуменският областен съд , където обвинени са машинистите на дерайлиралия трен Димитър Михнев и Радослав Петков.

Представената експертиза за взривяването на пропилена от дерайлиралата цистерна показва печка на твърдо гориво , а епицентърът е къща в центъра на Хитрино. Доста условия обаче не са изяснени, разяснява юрист Ивайло Йорданов, оповестява БНР.

" Една от най-тежките експертизи, една от най-обхватните, доста неща има по нея . Но чистата математика, която всички сме учили, демонстрира, че се употребяват стойности във формулите, които не са добити по никакъв логически метод. Едното от тези неща е скоростта напразно, която е извънредно значима за определянето на разпространяването на този газов облак и къде е станала детонацията ", изяснява юрист Йорданов.

" Скоростта напразно е призната случайно 5 км/ч, в случай че в Шумен е 19 и от кое място идват тези 5 километра изобщо не е ясно. И ред такива неща ", добави юристът.

Участвалият в огледа след нещастието, Милен Манев разяснява, че стрелка 5 не е била заключена добре , има празен ход, шести вагон е дерайлирал. Той се обосновава на фотоси от огледа, че устройството за фактическо заключване е било в междинно състояние , а подсигуряващото устройство е посочвала заключване и върху оборудването е въздействано .

Следващото съвещание по делото е на 16 юли.

 Шефът на
Шефът на " Булмаркет " даде показания по делото за Хитрино

Станков е безапелационен, че скоростта не е предизвикала случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР