Донори на Доверителния фонд за възстановяване на Афганистан (ARTF), управляван

...
Донори на Доверителния фонд за възстановяване на Афганистан (ARTF), управляван
Коментари Харесай

Световната банка иска да насочи пари към хората в Афганистан

Донори на Доверителния фонд за възобновяване на Афганистан (ARTF), ръководен от Световната банка, се съгласиха да обмислят прехвърлянето на средства към организации за филантропична помощ до 10 декември, съобщи „ Ройтерс “.

Бордът на Световната банка тази седмица поддържа прекачване на 280 млн. $ към Световната хранителна стратегия и УНИЦЕФ от фонд на стойност 1,5 милиарда $, който бе замразен, откакто талибаните завзеха властта в Афганистан през август. Според източници на „ Ройтерс “ прехвърлянето първо би трябвало да бъде утвърден от донорите. Между тях през вчерашния ден в извършена среща, на която е контрактувано да се вземе решение след седмица.

39 млн. души в Афганистан за изправени пред дефицит на храна и възходяща беднотия след влизането на талибаните в Кабул и изтеглянето на американските военни след 20-годишна война.

Афганистански специалисти означават, че средствата ще оказват помощ, само че остават огромни въпроси, в това число по какъв начин да се получат средства в Афганистан, без да се излагат на наказания от Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР