Доналд Тръмп поздрави Владимир Путин по случай победата на президентските

...
Доналд Тръмп поздрави Владимир Путин по случай победата на президентските
Коментари Харесай

Тръмп поздрави Путин за изборната победа

Доналд Тръмп поздрави Владимир Путин по случай успеха на президентските избори, излиза наяве от публично известие на уеб страницата на Кремъл. 

Тръмп е поднесъл поздравите персонално, в телефонен диалог, който се е състоял по " самодейност на американската страна ".

Разговорът като цяло е протекъл в градивен и настоятелен дух и е бил насочен към " превъзмогване на насъбраните проблеми в руско-американските връзки. ", акцентират от Кремъл.

Тръмп и Путин са се договорили за по-нататъшното развиване на двустранните контакти, в това число като се имат поради измененията в управлението на Държавния департамент на Съединени американски щати.  Било е обърнато изключително внимание на въпроса за осъществяване на възможна среща на високо ниво.

Двамата водачи са удостоверили предпочитание за развиване на практическо взаимоотношение в разнообразни посоки, включително по въпросите за обезпечаване на стратегическа непоклатимост и борбата с интернационалния тероризъм. В частност, била е подчертана значимостта от съгласуване на напъните по ограничение на конкуренцията във въоръжаването.

При обмяната на отзиви по въпросите на икономическото съдействие е била " проявена заинтересуваност от неговото активизиране ", се споделя още в известието. Отделно  е била наранена и сферата на енергетиката.

Обсъдени били още сирийския проблем и " вътрешноукраинската рецесия ". Двете страни са отбелязали нужда от постигането на неотдавнашен прогрес в регулирането им, настояват още от Кремъл.

Било е изразено взаимно задоволство от забележимото понижаване на напрежението около  Корейския полуостров и още веднъж е било подчертано, че е   целесъобразно  да бъдат продължени поредните старания за разрешаване на обстановката с мирни, дипломатически средства.

Вчера формален представител на Белия дом разгласи, че в деловия график на ведомството не е планувано приветствие за Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР