.Доналд Тръмп подписа законопроекта за създаването на Агенция по кибербезопасност

...
.Доналд Тръмп подписа законопроекта за създаването на Агенция по кибербезопасност
Коментари Харесай

CISA е новата Агенция по кибербезопасност на САЩ

.Доналд Тръмп подписа законопроекта за основаването на Агенция по кибербезопасност и защита на инфраструктурата ( Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, CISA ). Новата Агенция ще размени предходното Управление за национална отбрана (National Protection and Programs Directorate, NPPD) и е подчинена на Министерството на вътрешната сигурност. За началник на CISA бе назначен Кристофър Кребс, сегашният началник на NPDD.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че към сегашен ден киберпространството е „бойно поле, събитията в което се развиват по-бързо, в сравнение с ни се иска„.

„Всеки ден съперниците на Америка ревизират сигурността на нашата киберзащита. Правят се опити за навлизане в нашата сериозна инфраструктура, за потребление на нашите компании и по този метод да подкопаят нашия метод на живот. И ние не можем да допуснем това.“ – сподели Тръмп преди подписването на документа и добави: „Има доста, в действителност доста закани против нашата страна. Киберазплахата е най-новата. Подписването на този законопроект ще ни даде опция по-ефективно да се оправяме и с най-новите заплахи“.

NPDD бе основан през 2007 година и към него бяха насочвани всички въпроси по отношение на киберзаплахите. Със основаването на CISA структурата и дилемите на ведомството не се трансформират. Но към този момент е федерална организация и една от тайните служби на Съединени американски щати. Това значи разширени компетенции и по-щедро финансиране.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР