Доналд Тръмп подписа указ за налагането на нови, по-строги санкции

...
Доналд Тръмп подписа указ за налагането на нови, по-строги санкции
Коментари Харесай

Ударът на САЩ: Тръмп затегна санкциите срещу Иран

Доналд Тръмп подписа декрет за налагането на нови, по-строги наказания против Иран, оповестява Българска телеграфна агенция. " Съединени американски щати ще продължат да ускоряват натиска върху Техеран ", сподели той. Американският президент съобщи, че държавното управление във Вашингтон е посочило много въздържаност и добави, че това не значи, че такава ще бъде показвана и за в бъдеще. По думите на президента Съединени американски щати не се стремят към спор с Иран, нито с която и да било друга страна, само че той уточни, че Техеран не може да има нуклеарно оръжие. Тръмп подписа указа в Овалния кабинет в наличието на вицепрезидента Майк Пенс и финансовия министър Стивън Мнучин.

Конкретна цел на новите наказания е висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей.Указът лишава него, както и други лица от достъп до финансови принадлежности, уточни Тръмп.

" Санкциите, които се вкарват с подписания от мен декрет, ще лишат висшия водач, както и неговия уред и тясно обвързваните с него лица от достъпа до финансови запаси и поддръжка. Активите на аятолах Хаменей и апарата му няма да останат отвън обсега на глобите ", добави президентът.

Мнучин съобщи по-късно, че става дума за блокирането на ирански активи, възлизащи на десетки милиарди долари. " Това въобще не са единствено алегорични наказания, а безусловно става дума за десетки милиарди долари ", сподели той.

Стивън Мнучин съобщи, че по този нов кръг наказания се е работело още от преди предходната седмица Иран да смъкна военния безпилотен летателен уред на Съединени американски щати, само че в този момент те се вкарвали в отговор и на това, както и на предходни ирански дейности в Персийския залив.

Сред глобените лица по думите на финансовия министър е и командващият на военновъздушните сили, издал заповедта безпилотният аероплан да бъде свален. Мнучин добави, че глобите ще обиден и финансирането на елитното иранско военно поделение Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война. Той сподели още, че Съединени американски щати ще наложат наказания на иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф и ще замразят още ирански активи за милиарди долари. " Ще сложим Зариф в санкционния лист по-късно тази седмица ", сподели Мнучин и добави, че осем високопоставени представители на гвардейския корпус също попадат под ударите на глобите, съобщи Франс прес.

По-късно тази седмица наказания ще бъдат наложени и на иранското външно министерство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР