Доналд Тръмп е пренебрегнал повечето точки от 100-страничния документ, съставен

...
Доналд Тръмп е пренебрегнал повечето точки от 100-страничния документ, съставен
Коментари Харесай

Тръмп провел преговорите с Путин на своя глава

Доналд Тръмп е пренебрегнал множеството точки от 100-страничния документ, формиран от помощниците му за договарянията с Владимир Путин на 16 юли в Хелзинки, разкри в. "Вашингтон пост ". Изданието се базира на двама източници, осведомени със обстановката.
Воденият от Тръмп разговор "в забележителна степен се е разминавал с проекта ", предусещащ той да заема твърда позиция на договарянията за съветската интервенция в американските избори през 2016 година и присъединението на Крим към Русия. Тръмп обаче "променил решението в крачка " и повел договаряния по своя си метод, твърди един от събеседниците. За твърда позиция към Путин той бил призоваван от помощника за националната сигурност Джон Болтън и държавния секретар Майкъл Помпео.
В изявление за телевизия Фокс нюз президентът на Съединени американски щати посочи, че с Путин са разискали Сирия, Украйна, неразпространението на нуклеарното оръжие и бяха реализирани "добри заключения ". Той посочи, че един от тези "изводи " визира Израел. Тръмп означи, че съветският водач цени мощните качества на израелския министър председател Бенямин Нетаняху. "Той е огромен поддръжник на Биби, той доста му оказва помощ, ще му оказва помощ и отсега нататък, което е доста добре за всички нас ", уточни Тръмп, без да се конкретизира.
Според оценката му Путин показал на срещата своите мощни качества. "Той беше мощен ", призна Тръмп.

Ядреното неразпространение

Тръмп означи, че Съединени американски щати и Русия единствено стартират разискването на въпросите на нуклеарното неразпространение, в това число договорите за редуциране на настъпателните въоръжения и ликвидирането на ракетите със междинен и по-малък радиус. "За мен това е най-важният въпрос. Знам, че Обама посочваше като главен проблем световното стопляне, само че бих споделил, че най-големият пред нас проблем е нуклеарният проблем, който става все по-горещ и е примерно 5 млн. пъти по-голям. При разрешаването на нуклеарните проблеми би трябвало да се демонстрира внимателност. Вижте, единствено Съединени американски щати и Русия имат 90% от нуклеарното оръжие, което има в света ".
Владимир Путин към този момент заявяваше, че Русия е подготвена да продължи действието на Договора за редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни въоръжения, само че Москва има въпроси за използването му от Съединени американски щати.

Кризата в Сирия

Според Тръмп Съединени американски щати и Русия "не стоят надалеч един от различен по Сирия и се сближават ". Той уточни и филантропичното състояние в арабската република. "Много хора имат намерение да се завърнат в Сирия - от Турция и от Йордания, от всякакви места, от Европа в по-малка степен ", сподели той.
Спирайки се на Иран, той допусна, че Путин "вероятни би желал да се запази съглашението (на Запада с тази държава). "Защото това е добре за Русия. Те имат бизнес (с Иран), тя (сделката) е добра за доста страни, които вършат бизнес с Иран. Но тя не е добра за тази страна (САЩ) и в последна сметка тя не е добра за целия свят ", посочи президентът.
По Украйна Тръмп споделил, че го безпокои отпадането на тази страна като директна за газ, Путин отвърнал, че газ ще се транзитира през нея, само че първо би трябвало да се уредят противоречивите въпроси.
Доналд Тръмп съобщи още, че "дипломацията и взаимната работа са за предпочитане пред споровете и враждебните връзки, продуктивният разговор е добър освен за Съединени американски щати и Русия, само че и за целия свят ". Той добавил също, че Русия ще работи със Съединени американски щати за нуклеарното разоръжаване на КНДР. "От политическа позиция няма нищо по-лесно да отказваш срещи, да отказваш взаимоотношение. И този метод не води до средата.
На своя ред Путин съобщи на конференцията, че договарянията са отразили взаимното с президента Тръмп "желание да се усъвършенства отрицателната обстановка в двустранните връзки, да се набележат първите стъпки по тяхното укрепване, по възобновяване на задоволително ниво на доверие и връщане към предходното равнище на съдействие ".
По време на отговорите на въпросите Путин предложи специфичният прокурор Робърт Мълър, който води следствието за сякаш съветската интервенция в изборите, да разпита съветски жители, само че и помоли Съединени американски щати да оказват помощ за следствието на фонда на английския предприемач Уилям Браудер.
Тръмп посочи, че Русия е помогнала да бъде разгромена терористичната формация "Ислямска страна " в Сирия. В отговор на въпрос за съществуването в Москва на компромат против Тръмп, съветският президент помоли журналиста, задал този въпрос, да го избие от главата си.
Тръмп добави, че представители на Съвета за сигурност на Русия и на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати ще проведат скоро среща, с цел да развият резултатите от разговора в Хелзинки. "Договорихме се представители на нашите препоръки за сигурност да се срещнат за договаряния по тези тематики, които бяха сложени през днешния ден, с цел да продължат напредъка, който започнахме тук, в Хелзинки ",
Тръмп и Путин се договориха също да поддържат открити каналите за връзка сред службите за сигурност поради битката против радикалния ислям, "за да бъде обезпечена отбраната на нашите жители от тази световна заплаха ", както посочи водачът на Съединени американски щати. Той напомни, че с помощта на информация от Вашингтон съветската страна предотврати терористичен акт в Санкт Петербург през 2017 година, поради което бе получил признателност от Путин.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР