Доналд Тръмп беше кралят на унищожаване на статуквото - изискваше

...
Доналд Тръмп беше кралят на унищожаване на статуквото - изискваше
Коментари Харесай

Империята на Тръмп се срива неудържимо

Доналд Тръмп беше кралят на заличаване на статуквото - изискваше цялостно послушание, унижаваше несъгласните и прогонваше враговете от работните им места. Но в този момент, откакто стана първият водач на Съединени американски щати, импийчнат за повторно, негов ред е да бъде избягван от тези, които по-рано му угодничеха, написа БГНЕС въз основа на изявления в американски и английски медии.

Банките и бизнеса, приятелите и съдружниците, обществените мрежи и някогашните подлизурковци - всички се отдалечават. Дори обичаната му щерка Иванка го вбеси, като удостовери наличието си на иногурацията на Джо Байдън идната седмица, откакто Тръмп се отхвърли.

Камарата на представителите утвърди с 232 против 197 импийчмънта на Тръмп, гласувайки в самата зала, където размириците принудиха депутатите да избягат предходната седмица. Лиз Чейни, един от 10-те републиканци, включили се към демократите, с цел да го импийчнат за " подстрекаване към въстание ", сподели, че той " е призовал тълпата и е запалил искрата на тази офанзива ". Вчера хиляди бойци бяха разгърнати във Вашингтон окръг преди полагането на клетва на Байдън идната сряда на фона на страховете от по-нататъшно принуждение.

Докато империята на Тръмп се разпада и е изправен пред вероятността за многочислени правосъдни каузи, хвърляме взор към неговата рушаща се власт.

Семейство

Хаотичното и изпълнено с рецесии президентство Доналд Тръмп взе доста жертви, само че и даде такива, даже и измежду личното му семейство. Най-големите му деца, Дон-младши, Ерик, Иванка и в последно време Тифани, се трансфораха в обществени изгнаници измежду тогавашните си елитни кръгове. Сега всички те възнамеряват да изоставен Манхатън и да заминат за Флорида. Тази седмица беше разкрито, че Дон-младши, 43-годишен, и приятелката му Кимбърли Гилфой ще последват по-малката му сестра Иванка, която се реалокира в слънчевия щат.

„ Няма метод да останат в Ню Йорк. Те ще бъдат анатемосвани по улиците “, сподели източник, непосредствен до фамилията, пред американски вестник.

Районът, който оглежда Дон за възможен дом, е на час и половина от остров Индиан Крийк, където Джаред Къшнър (40) и Иванка Тръмп (39) преди малко купиха имот на стойност 22 милиона английски лири. 27-годишната Тифани Тръмп също желае да се реалокира в Маями.

Приятели

По време на президентството най-лоялни на Тръмп бяха неговият юрист Руди Джулиани и вицепрезидентът Майк Пенс. Днес двамата мъже са отритнати. След като Пенс отхвърли да се подчини на шефа си и не съумя да отхвърли гласовете на изборните колегии, които удостовериха успеха на Джо Байдън, Тръмп намерено нападна своя вицепрезидент. В гневно телефонно позвъняване тъкмо преди взаимното съвещание на Конгреса и преди щурмуването на постройката на Капитолия, Тръмп насочи дефинитивно искане към своя заместител. Американският водач изиска от Пенс да извърши неуместна противозаконна маневра за анулация на резултатите от изборите.

„ Можеш или да влезеш в историята като родолюбец “, сподели Тръмп, „ или да излезеш от нея като шушумига “.

След като Пенс отхвърли, Тръмп влезе в Туитър, с цел да нападна вицепрезидента. Той бомбардира вицепрезидента със смъртни закани, до момента в който в Капитолия затягаха примката.

Вчера стана ясно, че Тръмп се е обърнал против своя ултралоялен персонален юрист Джулиани, изразявайки отчаяние от някои от правните му ходове при оспорването на изборните резултати. Оказа се, че е наредил да се спре заплатата на юриста в размер на 20 000 $ дневно, до момента в който президентът упорства той да утвърди всички разноски, направени в неговата мултидържавна правна акция за доказване на изборна машинация. Мнозина от някогашния му кабинет нападнаха своя началник, казвайки, че той е „ заплаха “ за демокрацията и Америка.

Партия

Ден преди камарата да упрекна Тръмп в „ съзнателно подбудителство към въстание “, защитната стена на президента стартира да се пропуква. В продължение на четири години републиканците изграждаха непреодолима преграда към водача на Съединени американски щати. Но в този момент, когато Тръмп е изправен пред най-тежкото изказване, което в миналото е било повдигано против ръководещ президент, тези, на които в миналото разчиташе, наподобява най-сетне са се осъзнали. Остават единствено пет дни от през днешния ден, петък, преди да напусне Белия дом, само че към този момент няма доста републиканци, които се опасяват от падналия си крал. Десет от личната му партия се причислиха към демократите в гласуването за импийчмънт, а няколко сенатори, които ще дочакат до чуването в идното правосъдно дело, към този момент обявиха, че го считат за отговорен. Нещо повече, първите двама извънредно авторитетни републиканци в Конгреса - водачът на болшинството в Сената Мич Макконъл и водачът на малцинството в Народното събрание Кевин Маккарти – демонстрират признаци, че са гневни и подготвени да санкционират Тръмп за ролята му в подбудителство на принуждение, довело до пет смъртни случая, в това число един на служител на реда. Сенаторът Лиза Мурковски, която съставлява Аляска, съобщи, че обмисля да напусне партията, с което ще даде на демократите по-голямо болшинство в Сената. „ Ако Републиканската партия към този момент не е нищо повече от партията на Тръмп, аз откровено се колебая, че това е партията за мен “, сподели тя.

Голф

Играта, която от дълго време е леговище за Тръмп, в този момент сама бяга от него.

Президентското голф игрище в Ню Джърси трябваше да бъде хазаин на 2022 PGA Championship. Това събитие беше оповестено през 2014 година, само че след протестите предходната седмица Американската асоциация на професионалните голфъри съобщи, че се разграничава от него.

Последните данни на Организацията на Тръмп този месец регистрират загуба от 3,4 милиона английски лири годишно в неговите голф курорти, като общата им загуба за осем години е 55 милиона английски лири.

Мелания

Тя е минимум забележимата първа дама в историята на Съединени американски щати, а слуховете във Вашингтон допускат, че Тръмп скоро може да вижда още по-малко брачната половинка си Мелания.

Букмейкърите одобряват залози, че тя ще го напусне, на фона на известия за желанието й.

Мнозина, които се отвращават от Тръмп, си показват, че го прави и жена му. Те показват няколко видеоклипа на „ словенския сфинкс “, както я назовават някои, която като че ли отхвърля да държи ръката на брачна половинка си и означават, че тя прекарва доста време отделена от него и не е обществено обвързвана с него.

Някои подмолно настояват, че тя има двойничка, която я заменя, когато отхвърля да се появи до него.

Източници обаче настояват, че Мелания е доста по-привързана към Тръмп, в сравнение с се счита необятно. Единият сподели на CNN: „ Тя може да мълчи, само че е част от това “ – като под „ това “ се схващат последните му действия и отричането на загубата му на изборите.

Градът

Вероятно най-известният наследник на Голямата ябълка, Доналд Тръмп, се е трансформирал в парий в личния си град. Вече некадърен да върви по улиците или да обитава в мезонета си на Пето авеню, президентът е заставен да се реалокира във Флорида, до момента в който прокурорите в Ню Йорк насочват погледа си към него и бизнеса му. Той е изправен пред две чувания в щата Ню Йорк дали е измамил данъчни управляващи, банки или бизнес сътрудници. Две дами, които настояват, че той ги е насилвал полово, го съдят.

Тръмп не е удовлетворен, че някои демократи приканват за обновяване на федерално следствие за финансиране на предизборната акция, което изглеждаше завършило при лоялния му в миналото основен прокурор Уилям Бар. Тази седмица бе оповестено, че чиновниците на кметството в Ню Йорк ще се отдръпват от контракта за милиони долари, който имат с обезверено нуждаещата се от пари „ Тръмп Организейшън “.

" Президентът е направил противозаконен акт, той е злепоставен, към този момент няма да се възползва от връзката си с Ню Йорк ", сподели кметът Бил де Блазио.

Позовавайки се на подстрекаването от Тръмп на протестите в Капитолия, при които починаха петима души, той добави: „ Съвсем ясно е, че президентът на Съединени американски щати е направил незаконно действие. Той инициира въстание против Капитолия. Това е незаконно, това е изменничество. "

Организацията Тръмп ръководи четири съществени атракции в градските паркове.

Спасители

Най-големият и най-дългосрочен боязън на президента ще е в бизнеса, откакто една по една банките се разбягват от него.

При към 300 милиона $ заем и с компании, нуждаещи се от пари, американският водач има потребност от заемодатели повече от всеки път. Но след подклаждането на протеста предходната седмица банкерите прекъсват връзките с президента, като един даже призова публично за оставката му.

Както „ Deutsche Bank “, по този начин и „ Signature Bank “, взеха решение да прекратят бизнес връзките си с отиващия си президент - евентуално голям удар за бизнеса на Тръмп, защото те са измежду последните банки, подготвени да дават пари на него и фамилията му.

Скъсването на „ Deutsche Bank “ с Тръмп ще раздруса водача на Съединени американски щати и неговия вътрешен кръг. Той дължи на германския заемодател над 270 милиона $, а главният му контакт в банката, Розмари Враблич, напусна „ Deutsche “ в края на декември, което накара мнозина да спекулират, че банката се готви да прекъсне всички връзки с Тръмп.

Базираната в Ню Йорк „ Signature “ удостовери, че и тя е почнала развой на закриване на двете персонални сметки на Тръмп в банката за £3,7 милиарда.

„ Signature “ също изиска той да подаде оставка като президент.

Тръмп обаче може да успее да откри доходоносни благоприятни условия за себе си в десни медии, вероятно присъединяване в новинарски канал, лично медийно начинание или договорка за издаване на книга.

С отстраняването му от обществените мрежи, в това число Snapchat през вчерашния ден, той също по този начин съобщи, че започва собствен личен уебсайт, с цел да съперничи на тези, до които достъпът му е стеснен, в това число Twitter.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР