Доминиращата в Австралия телекомуникационна компания Telstra съобщи в сряда, че

...
Доминиращата в Австралия телекомуникационна компания Telstra съобщи в сряда, че
Коментари Харесай

Водещата австралийска телекомуникационна компания се преструктурира

Доминиращата в Австралия телекомуникационна компания Telstra заяви в сряда, че възнамерява да редуцира 8000 работни места. Това е една четвърт от работната ѝ мощ, като в това време акцентира, че съкращенията са част от фрапантна нова тактика за справяне с все по-конкурентната промишленост.

Решението на компанията - един от най-големите работодатели в Австралия - е част от тактика за спомагателни съкращения на разноските с 1 милиарда австралийски $ (750 млн. щатски долара), които да се прибавят към към този момент плануваните орязвания до 2022 година, на 1,5 милиарда.

С цел спомагателни икономии компанията ще раздели своите мобилни и инфраструктурни подразделения на обособени компании.

" Създаваме нов Telstra, който може да продължи да води пазара ", сподели изпълнителният шеф Ендрю Пен, цитиранот AFP и БГНЕС.

" В бъдеще нашата работна мощ ще бъде по-малка на брой, учредена на знания, със конструкция и метод на работа, които са задоволително гъвкави, с цел да се оправят с бързите промени ". " Това значи, че някои функции към този момент няма да бъдат нужни, някои ще се трансформират, ще бъдат основани и нови ". " Скоростта и темпът на смяната в нашата промишленост се задвижват от ден на ден от софтуерни нововъведения и конкуренция ", добави Пен.

" В тази среда обичайните компании, които не реагират, са най-изложени на риск ", уточни той.

Telstra разполага с редица бизнеси, в това число закрепени услуги, широколентов транспорт на данни, мобилни връзки, транспорт на данни, мрежови приложения и услуги, цифрови и интернационалните медии.

" Тъй като софтуерните нововъведения от ден на ден разчитат на съгласуваност, ролята на телекомуникационната инфраструктура става все по-важна ", сподели още Пен. " На процедура няма софтуерна иновация, която да се случва през днешния ден, която да не разчита на висококачествена, надеждна, постоянна и сигурна далекосъобщителна мрежа.

" В този свят инфраструктурните ни активи стават все по-ценни. Чрез основаването на нов бизнес фокусиран върху инфраструктурата, ние усъвършенстваме и управляваме тези активи ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР