Доминик Тийм стана първият финалист на Откритото първенство на Франция

...
Доминик Тийм стана първият финалист на Откритото първенство на Франция
Коментари Харесай

Тийм пребори сензацията Чекинато и е на финал в Париж


Доминик Тийм стана първият финалист на Откритото състезание на Франция по тенис при мъжете. На полуфиналите поставеният под номер 7 австриец се наложи над сензацията в Париж – италианецът Марко Чекинато със 7-5, 7-6(10), 6-1 след 2 часа и 17 минути игра. Така 24-годишният Тийм се класира за първия си край в шампионат от Големия шлем, откакто в последните две години отпадаше на полуфиналите точно във френската столица.

Днешният дуел стартира чудесно за първата ракета на Австрия, който проби в откриващия гейм, а след това затвърди преднината си за 2-0. Постепенно обаче почналият нервно Чекинато усъвършенства представянето си и съумя да върне пробива при 4-4. Развръзката в сета пристигна в 11-ия гейм, в който Тийм още веднъж проби, а по-късно на собствен сервис затвори частта при 7-5 в своя изгода.

Страхотната борба сред двамата продължи и във втория сет, който мина без пробиви. В последвалия маратонски тайбрек още веднъж победител бе Тийм, макар че противникът му съумя да отрази цели четири сетбола, преди да капитулира след 12-10.

В оказалия се финален трети сет силите на 25-годишния италианец, който до началото на този шампионат нямаше нито една победа в съревнования от Големия шлем, явно към този момент бяха изчерпани и той позволи да бъде продънен на два пъти и в последна сметка загуби с 6-1.

От своя страна Доминик Тийм се класира за финала, където ще спори с спечелилия от дуела сред десеткратният победител и сегашен първенец в Париж Рафаел Надал и петият подложен Хуан Мартин дел Потро от Аржентина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР