Домашно приготвеният течен сапун набира популярност. Можете да се почувствате

...
Домашно приготвеният течен сапун набира популярност. Можете да се почувствате
Коментари Харесай

Направете си домашен течен сапун

Домашно приготвеният течен сапун набира известност. Можете да се почувствате съвсем като алхимик, когато приготвите примес от разнообразни първични материали, която освен наподобява и мирише прелестно, само че и в действителност действа .

Приготвянето на течен препарат също е превъзходен метод да употребявате части сапун, които към този момент са прекомерно дребни, с цел да ги употребявате комфортно. Екологично и икономично. И цялата интервенция въобще не е комплицирана. Ще видите, че правенето на сапун е по-лесно, в сравнение с си мислите!
Евтиният сапун ремонтира ципове и защищава от молци, ето още приложения
Въпреки че елементарният сапун бива сменен от разнообразни течни сапуни и душ гелове, той въпреки всичко служи за най-различни хитринки и трикове....

Често наличните течни сапуни в аптеките са цялостни с консерванти и перилни препарати. Повечето от наличните сапуни са изкуствени детергенти. Произвеждайки сапуни вкъщи, ние сме сигурни, че използваме продукта без нездравословни субстанции за кожата и околната среда. 

В тази публикация ще разкрием тайните на приготвянето на сапун вкъщи. Разкриваме тайните на неговото произвеждане - посредством разбъркване на съставките без шупване, което е по-отнемащо време, само че ви разрешава да запазите по-ценни съставки, които биха се изгубили при висока температура.

ДОМАШЕН ТЕЧЕН САПУН ОТ САПУНЕНИ ЛЮСПИ

Как се прави сапун? За производството на сапун ще ви би трябвало: 100 г сапун (цял или под формата на парчета; коства си да изберете сапун с много безпристрастен мирис), 300 г вода за предпочитане дестилирана), 1 чаена лъжичка растителен глицерин (можете да го купите в аптека или онлайн магазини), няколко или десетина капки от обичаното ви етерично масло (също си коства да експериментирате и да смесвате разнообразни аромати между тях ).
Неподозираните приложения на сапунената вода
Въпреки не най-атрактивния външен тип и аромат, сапунът за пране е един от най-универсалните антисептици, който се състои напълно от есте...

КАК ДА СИ Гражданско отделение ПРИГОТВИМ?

Сапунът би трябвало да се настърже на по-големи части – с помощта на това ще получите т.нар сапунени люспи, които са в основата на приготвянето на течната версия на тази козметика. Ако потреблението на ренде може да ви е неловко, просто го нарежете на дребни късчета. Сложете люспите в посърнал съд /буркан, тенджера или в каквото ви е удобно/ и налейте към 150-200 мл преварена вода. Разбъркайте всичко, до момента в който сапунените стърготини изцяло се разтворят. Сместа може да се пени при разбъркване, по тази причина я бъркайте постепенно и деликатно, с цел да има допустимо минимум пяна. След като разбъркате добре, прибавете останалата вода и глицерин и повторете процеса на съчетание на съставките. Ако установите, че получената запарка е прекомерно гъста, може да прибавете още малко вода. След като домашният сапун изстине, прибавете масло или етерични масла. Полученият сапун е най-добре да престои 2-3 дни и едвам тогава е подготвен за приложимост. През това време си коства да ревизирате основания препарат от вас и да оцените консистенцията. Може да се случи сапунът да стане доста гъст. В този случай просто още веднъж прибавете малко вода, разбъркайте още веднъж и оставете по този начин. Възможно е тази интервенция да се наложи да се повтори даже няколко пъти, с цел да се получи нормализиран състав с течна консистенция вместо желе.  

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР