Домашните любимци са нашите най-верни приятели, които допълват нашето ежедневие

...
Домашните любимци са нашите най-верни приятели, които допълват нашето ежедневие
Коментари Харесай

Съвети при избор на терариум за игуаната

Домашните любимци са нашите най-верни другари, които допълват нашето всекидневие и се трансформират в нашата скъпа компания. Затова е значимо да изберем подобен домакински любим, който да отразява нашия темперамент и сила.

Екзотичните животни стават все по-популярен и постоянно вземан избор във връзка с домакински любим. Освен извънредно красиви, тези животни имат особена сила, която ги разграничава от останалите. Те не са типичният домакински любим, а по-скоро тяхната роля се уповава върху това, да красят вашия дом, и да са вашият другоземен украсителен домакински любим.

Игуаната е тъкмо подобен образец за екзотично и извънредно впечатляващо животно с внушителна визия и в същото време отзивчиво държание. Това влечуго не е и изключително взискателно откъм грижи. Достатъчно е да подхождате с обич и нужната сила, с цел да му осигурите уют и сигурност.

Като диво животно с другоземен и свободомислещ темперамент, игуаната се нуждае най-вече от надеждна среда за живеене, която оптимално да се приближава до нейния естествен хабитат.

Ето няколко съвета при избор на терариум за игуаната:

Големина

Размерите на терариума са извънредно значими за това, игуаната да има задоволително пространство и да пораства пълноценно. Затова би трябвало да подберете подобен аквариум за игуаната, който да разрешава свободно придвижване на влечугото.

За млада игуана можете да употребявате терариум с дължина към 50-60 см и широчина 70-80 см.

Място

 Игуана

Важно е да позиционирате терариума на уместно място, което да не е наоколо до прозорец. Прекаленото напичане от слънцето може да докара до прегряване и затова да аргументи дискомфорт на животното.

Температура

За да подсигурите оптимално най-хубавите условия за своята игуана, то би трябвало да обърнете внимание на температурата, която поддържате в терариума за игуаната. За да се усещат добре, игуаните се нуждаят от температура към 85 градуса по Фаренхайт или към 24 градуса по Целзий. Температурата е от извънредно значение, защото играе роля и в питателните привички на животното. Тя би трябвало да бъде задоволително удобна, с цел да може игуаната да усои храната си вярно.

Температури под или над диапазона 19-34 градуса могат да се окажат съдбовни за игуаната, по тази причина е значимо да се снабдите с рефлекторни лампи в терариума, които да ви спомагат при отоплението.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР