Домашната за софиянци планина прие четвъртото поредно издание на екстремната

...
Домашната за софиянци планина прие четвъртото поредно издание на екстремната
Коментари Харесай

Екстремни скиори и сноубордисти премериха сили на Витоша през уикенда

Домашната за софиянци планина одобри четвъртото следващо издание на рисковата ски и сноуборд конкуренция Витоша X Lines през уикенда! Събитието е част от календара на София 2018 – Европейска столица на спорта и провокира някой от най-хубавите родни фрийрайд скиори и бордисти.

Въпреки неприятните метеорологични условия и ураганния вятър във високите елементи на планината, които сътвориха доста грижи на уредниците, събитието се организира сполучливо и без произшествия.

Надпреварата в дълбокия сняг се организира в региона на Резньовете и Витошко Лале 2, а терена бе доста забавен и даваше опция на състезателите да употребяват оптимално релефа и да изпълнят доста комплицирани и атрактивни линии включващи скокове от огромни скали и други.

Освен голмите и опитни състезатели в конкуренцията за поредна година се включиха и близо 30 деца на възраст до 14 години, като най-малкия скиор бе едвам на 7 години. За децата бе квалифициран обособен скат с по-малка компликация, само че задоволително провокационен и забавен, с цел да могат децата да впечатлят със забележителна храброст и умения.

Най-добро втурване при мъжете скиори съумя да направи Александър Карадинков, който впечатли съдиите с доста жанр и устойчиво каране и получи резултат от 77 точки. След него се класираха Ion Trandafir (Румъния) и Ивайло Ерменков.

При сноубордистите най-добре се показа един от най-хубавите млади гении във фрийстайл сноуборда Камен Петров, който за първи път участваше в фрийрайд съревнование, само че очевидно опита в другата дисциплинираност му оказа помощ и той съумя да реализира най-високия резултат за деня – цели 85 точки.
При дамите в ските най-добре се показа Симона Камберова, а в сноуборда Яна Стоянова.

В категорията на до 10 годишните скиори първи съумя да се класира Денис Марков, следван от Теодор Обретенов и Ева Колева. При по-големите за втора поредна година на първото ходило на почетната стълбичка се качи представителя от прилежаща Румъния – Лука Трандафир. След него съумяха да се класират Божидар Обретенов и Стефани Иванова.

Сред младите сноубордисти най-добре се показа Кристиан Георгиев, следван от Иван Иванов и Кристиян Димитров. Всички спечелили и участници в надпреварата получиха доста награди на обща стойност над 6000 лв., общително предоставени от магазини Стената, SLS, Board Shop, Animal и Scott.

Събитието се организира с поддръжката на Ред Бул, BMW България, Витоша Ски, Мотен, Roobar и други
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР