Домашен арест постанови Шуменският окръжен съд за 18-годишния Жечко Кюркчиев,

...
Домашен арест постанови Шуменският окръжен съд за 18-годишния Жечко Кюркчиев,
Коментари Харесай

Домашен арест за 18-годишния шофьор, който блъсна и уби жена в Шумен

Домашен арест постанови Шуменският областен съд за 18-годишния Жечко Кюркчиев, който в сряда вечерта аргументи злополука на централен бул. в Шумен и умъртви 22-годишна жена и рани спътничката ѝ.

Младият мъж е карал със скорост над 90 км/ч. Адвокатите на обвинения няма да апелират определението на съда.

Повдигнатото от прокуратурата обвиняване е за причиняване на гибел по несъобразителност поради неспазване на Закона за придвижване по пътищата и за нанасяне на междинна телесна щета. Затова бе поискана най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Интересен поврат настъпи, когато бе оповестен резултатът от биологичния разбор, който не потвърждава приложимост на наркотични субстанции. Първата проба на мястото на злополуката сподели съществуване на амфетамини. Преди да се качи в колата, 18-годишният юноша е изпил една енергийна напитка, обявиха юристите на Кюркчиев. Пред своите бранители той е декларирал, че не използва опиати.

" Жечко е в потрес още, показва страдание. Същият ден той е бил на ортодонт, сложили са му три типа анестезия, давали са му обезболяващо и целия ден не е ял ", сподели Ивайло Тошев, бранител на Жечко Кюркчиев.

Автор: Здравка Русева

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР