Домакинствата и корпорациите ще купят американски акции за още 500

...
Домакинствата и корпорациите ще купят американски акции за още 500
Коментари Харесай

Goldman: До края на година ще бъдат инвестирани още 500 млрд. долара в американски акции

Домакинствата и корпорациите ще купят американски акции за още 500 милиарда $ до края на годината, макар че книжата се търгуват покрай рекордно високите си стойности. Това предвиждат стратегът от Goldman Sachs Дейвид Костин, представен от Блумбърг.

Очакваните вложения ще дойдат от насъбраните по време на пандемията спестявания от 5,5 милиарда $, отбелязва Костин. От Goldman Sachs чакат корпорациите да бъдат най-големият източни на търсене на акции до края на 2021г., като прогнозата е противоположното изкупуване на бумаги да се форсира.

През първото тримесечие на годината семействата са придобили акции на чиста стойност от 172 милиарда $, като съгласно Goldman търсенето ще се усили още повече поради възходящото присъединяване на вложители на дребно на пазара.

„ Изчисленията ни демонстрират, че сега семействата насочват 44% от активите си към пазара на акции, което е малко под рекордните 46%, регистрирани през 2000 година Продължаващото присъединяване на вложителите на дребно би трябвало да поддържа още повече търсенето на акции измежду семействата “, разяснява Костин.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР