Домакинствата и бизнеса са платили почти 600 милиона евро за

...
Домакинствата и бизнеса са платили почти 600 милиона евро за
Коментари Харесай

Гърците са платили €210 милиона за открадната електроенергия през 2021-а

Домакинствата и бизнеса са платили съвсем 600 милиона евро за електрическа енергия, която не са консумирали. Това е силата, която е влезнала в мрежата, само че е била изгубена по пътя към крайния консуматор.

Подобно събитие се разказва като " загуби в мрежата: в две категории: " техническа " загуба - т.е. загубата на електрическа енергия по механически аргументи и " нетехнически " или с други думи откраднатата сила. Често срещана е намесата в настройките на измервателни уреди, което разрешава да се зареждане за сметка на някой различен, написа в. " Катимерини ".
 Ще доставя ли България Гърция с ток от новата си нуклеарна мощ и по кое време?
Ще доставя ли България Гърция с ток от новата си нуклеарна мощ и по кое време?

" Катимерини ": София търси нуклеарно съглашение с Атина

Неплатената, открадната сила се разпределя в сметките на всички останали консуматори, а данните на регулаторния орган за енергетика демонстрират, че през 2021 година цената на нетехническите загуби на електрическа енергия възлиза на над 209 милиона евро. За съпоставяне през 2020-а това число е 79,3 милиона евро и 107,9 милиона евро в 2019 година

Въпреки че процентът на обири на електрическа енергия е общо взето идентичен през тези три години (с съмнения в потреблението на електроенергия), разноските за потребителите са съвсем три пъти по-високи през предходната година, в сравнение с през 2020 година се чака да нарасне още тази година, като се има поради високата цена на електрическа енергия на киловатчас.
 Докато в Европа производството на ток става по-либерализирано у нас най-големият
Докато в Европа производството на ток става по-либерализирано у нас най-големият " състезател " става още по-крупен

В България най-големият вносител и производител на природен газ държи 73.6% от пазара

За 2021 година семействата и фирмите ще платят сума от 592 милиона евро за загуба на електрическа енергия в мрежите със приблизително и високо напрежение, от които към 35% са за сметка на обири. Кражбите можеше да бъдат понижени, в случай че ператорът на електрическата мрежа (DEDDIE) работеше дейно или в случай че бяха конфигурирани интелигентни измервателни уреди - план, който се очакваше повече от десетилетие. За 2022 година цената на изгубената сила може да доближи до 1,2 милиарда евро и съвсем две трети (приблизително 798 милиона евро) ще са поради кражба на електрическа енергия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР