Домакинът на световното първенство Русия се класира за 1/4-финалите, след

...
Домакинът на световното първенство Русия се класира за 1/4-финалите, след
Коментари Харесай

Русия елиминира Испания с дузпи

Домакинът на международното състезание Русия се класира за 1/4-финалите, откакто изненадващо в профил един от любимците Испания с победа с 4:3 след дузпи (1:1 в ред.вр. и прод.). В воин за " Сборная " се трансформира вратарят Игор Акинфеев, който избави удари на Коке и Яго Аспас.
В постоянното време мачът предложи слаба игра с доста брак от страна на испанците и отбранителна игра от страна на " Сборная ". Опитът на футболистите на Испания въпреки всичко им оказа помощ да поведат в резултата. В 12-ата мин. Марко Асенсио извърши отдясно свободен удар, топката стигна до капитана Серхио Рамос, само че пробвайки да го събори, 38-годишният Сергей Игнашевич си означи автогол. След това испанците вместо да се възползват от психическото преимущество и да отбележат втори гол, испанците успокоиха играта. А по-късно позволиха и неточност, откакто в 41-ата мин. Жерар Пике безразсъдно си задържа лявата ръка във въздуха и срещна топката след удар с глава на Артьом Дзюба. Реферът Бьорн Кайперс даже не се допита до системата за видеоповторение (VAR) и непосредствено отсъди дузпа, от която Дзюба изравни.
За повече руснаците нямаха сили и благоприятни условия. След почивката треньорът Станислав Черчесов подреди тима в две линии пред наказателното поле и не бяха оставени празни пространства за противника. В търсене на излаз от безидейната игра селекционерът на Испания Фернандо Йеро пусна като запаса досегашния капитан на " Барселона " Андрес Иниеста, който внесе повече мисъл в халфовата линия. Именно негов шут сътвори и единствената действителна заплаха пред съветската врата до края на постоянното време. В 85-ата мин. Иниеста би мощно топката, само че вратарят Игор Акинфеев се разпъна оптимално и мазета, а друга запаса - Яго Аспас, също не съумя в добавката.
Последваха продължения, когато за първи път в историята на международните шампионати влязоха четвърти запаси. Испанците осезателно натиснаха в търсене на победа преди дузпите. В 109-ата мин. златна опция пропусна резервата Родриго, който се измъкна хитро и излезе самичък против Игор Акинфеев, само че би в него. Малко по-късно играчите на " Ла Фурия " имаха искания за дузпа за задържане на Жерар Пике от страна на Игнашевич, само че те бяха подминати от съдията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР