Домакинът на следващото Световно първенство Катар ще иска от всички

...
Домакинът на следващото Световно първенство Катар ще иска от всички
Коментари Харесай

Катар пуска на Световното само ваксинирани

Домакинът на идващото Световно състезание Катар ще желае от всички почитатели, които идват за мачовете, да бъдат имунизирани против ковид, разгласи държавното управление на арабското емирство, съобщи Dir.

Министър-председателят на страната шейх Халид бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани сподели пред вестник Катар, че неговото държавно управление се пробва да обезпечи милион дози ваксини, с цел да ваксинира почитателите, които желаят да гледат шампионата и идват край Персийския залив неимунизирани.

" Когато пристигна датата за началото на Световното състезание при нас през 2022-а година, множеството страни в света ще са ваксинирали и построили имунизационни паспорти на своите жители ", съобщи шейх Халед, представен от държавния вестник в днешното му издание. Поради опцията обаче някои страни да не съумеят да имунизират всички свои жители, Катар ще предложи ваксини при влизане. Защото ние сме решени, че хора, които не са се имунизирали против ковид, няма да бъдат допускани на страната и на стадионите.``

Катар означи 585 смъртни случая и общо 220 800 инфектирани по време на пандемията. А Световното в Катар ще започва на 21-и ноември 2022-а година и ще се трансформира в първото зимно състезание на планетата в историята.

``Ние сега преговаряме с компания, която да ни обезпечи 1 милион ваксини против COVID-19 за осъществяване на имунизация по време на Световното състезание, съобщи шейх Халед. Нашата първостепенна цел е като имунизираме идващите неимунизирани жители, да защитим нашите си жители ".

Проблемът обаче е, че насилствена имунизация е срещу правата на европейските жители и за момента от ФИФА и УЕФА няма коментар за това решение на катарците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР