Домакинът на Мондиал 2022 Катар изпрати писмо до Международния олимпийски

...
Домакинът на Мондиал 2022 Катар изпрати писмо до Международния олимпийски
Коментари Харесай

Катар иска домакинството на олимпийските игри през 2032 година

Домакинът на Мондиал 2022 Катар изпрати писмо до Международния олимпийски комитет (МОК) за желанието си да одобри летните олимпийски и параолимпийски игри през 2032 година, оповестиха от пресслужбата на Националния олимпийски комитет.

Освен Катар, за образуване на най-голямото спортно събитие в света аплайват Индия, Австралия (щат Куинсленд), Шанхай (Китай) и взаимната кандидатура на Сеул (Република Корея) и столицата на КНДР Пхенян. Според измененията през 2014 година страната би трябвало да изпрати писмо до МОК, с цел да влезе в "постоянен разговор " по отношение на организацията на игрите.

"Днешното заявление слага началото на значим разговор с бъдещата домакинска комисия на МОК за по-нататъшно изследване на нашите ползи и установяване на това по какъв начин олимпийските игри могат да повлияят на дълготрайните цели на Катар за развиване ", сподели шейх Хоаан бин Хамад бин Халифа Ал-Тани, началник на Националния олимпийски комитет на Катар.

Преди това Катар искаше семейството на олимпийските игри през 2016 и 2020 година, които бяха дадени надлежно на Рио де Жанейро и Токио. През 2022-а страната ще бъде хазаин на международното състезание по футбол, което ще се организира от 21 ноември до 18 декември. Олимпиадата в никакъв случай не се е провеждала в страна от Близкия изток, а Катар ще бъде първата нация в района, която е хазаин на най-големия футболен конгрес на планетата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР